Canlı bitki laboratuvarı kuruluyor

Adana ve İstanbul'dan sonra Kahramanmaraş'a canlı bitki laboratuvarı kuruluyor. Laboratuvar içinde canlı ağaç müzesi de yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Türkiye'nin üçüncü canlı bitki laboratuvarının Kahramanmaraş'ta kurulacağını söyledi. Gediklili, "Dünya Ormancılık Haftası" etkinlikleri kapsamında Ahmet Bayazıt İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen ağaç dikim töreninde, Türkiye'de sadece İstanbul ve Adana'da bulunan canlı bitki laboratuvarının üçüncüsünün Kahramanmaraş'ta kurulacağını belirtti.

Canlı bitki laboratuvarının odunsu bitkilerin yetiştirildiği botanik bahçe olduğunu anlatan Gediklili, kurulacak laboratuvarın aynı zamanda bilimsel araştırma ve gözlemler için kullanılacağını ifade etti. Gediklili, şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta kurulacak olan bu laboratuvarımız çeşitli canlı ağaç türlerinin koleksiyonunu barındıran bir müze olacak. Biz Kahramanmaraş'ta iğne yapraklı ağaçların yetiştirilmesinde özelleşmiş bir mekan kuracağız. Ayrıca Kahramanmaraş'ta yeni açılan Şehir Devlet Hastanesi civarında bu ağaçlandırmayı gerçekleştireceğiz. Yaz ayında bunun peyzaj planlamasını yaparak kasım ayında da ağaç dikimini yapacağız. Hazırlıkları tamamladıktan sonra Türkiye'de 3. canlı bitki laboratuvarını Kahramanmaraş'a kazandıracağız. Akdeniz bölgesinde olduğumuz için ibreli küplerin yoğunluk olduğu alan oluşturacağız."

Gediklili, topluma orman sevgisini aşılamak adına seferber olduklarını kaydetti. Orman şehri olan Kahramanmaraş'ın orman potansiyelini yüzde 35 seviyesinden yüzde 40 seviyesine çıkaracaklarını vurgulayan Gediklili, ormanların az olduğu yerlerde dikimlere öncelik verdiklerini söyledi. Bu arada, Dünya Ormancılık haftası etkinleri kapsamında Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir