Canlı sohbet hatlarına düzenleme

Cinsel içerikli canlı sohbet hizmeti için sadece "900"lü, diğer katma değerli hizmetler için 898'li ve 888'li hatlar kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Katma değerli haberleşme hizmetlerine ilişkin düzenlemeyle cinsel içerikli canlı sohbet hizmeti için sadece "900"lü, diğer katma değerli hizmetler için "898" ve "888" hatlar kullanılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan, "Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri için numara grupları belirlendi. Buna göre canlı sohbet, önceden kaydedilmiş hikaye, arkadaşlık, tanışma hattı ve benzeri cinsel içerik barındıran uygulamalar için sadece "900"lü hatlar kullanılacak ve bu hatların cinsel içerikli olduğuna ilişkin bilgiye yer verilecek.

Diğer katma değerli hizmetler "898" ve "888" hatlarıyla "özel içerikli hizmetler" olarak verilecek, bu hatlardan satış ve servis gibi hizmetler sunulabilecek.

Bu hatlardan birini işletmek için BTK'ya başvurulacak ve BTK numara tahsis edecek.

GSM operatörleri de bu hizmetleri sunmak için aynı hatları kullanacak.

Tüketicilerin numaraların hangi hizmet grubunda olduğunu rahatlıkla anlayabilmesini sağlamayı hedefleyen düzenlemeye göre operatörlerin, bu hizmetleri içeren hat numaralarını değiştirmek için en geç 4 Eylül 2011'e kadar BTK'ya başvuruda bulunması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir