Cari açığa dayalı büyüme modeline dikkat

İSO Başkanı Küçük, şubat ayı cari açık artışını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'nin cari açığa dayalı büyüme modelini gözden geçirmek zorunda olduğunu bildirdi.

Küçük, Türkiye'nin cari işlemler hesabının, şubat ayında 6 milyar 127 milyon dolar açık vermesine ilişkin yaptığı açıklamada, bu artış ivmesi ile devam edildiği takdirde, programda 2011 için öngörülen 42 milyar dolarlık miktarın çok üzerine çıkılacağını belirtti.

Verileri bir arada incelediklerinde, büyüme hızı ile cari açık artış hızı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gördüklerini ifade eden Küçük, ''2010'da dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk ama listenin başlarındaki hiçbir ülke bizim kadar yüksek cari açık vermemiştir. Öncü göstergelerin yüksek büyümeye işaret ettiği ilk iki ayda cari açık yine çok yüksek gelmiştir'' dedi.

Tanıl Küçük, ''Türkiye cari açığa dayalı büyüme modelini gözden geçirmek zorundadır. Ekonomide fazla ısınmayı önlemeye yönelik tedbirlerle cari açığın da kontrol altına alınması hedeflenmekte. Ancak asıl olan, yapısal önlemlerdir, yapısal dönüşümdür. Bu konuda da maalesef fazla bir adım göremiyoruz'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir