Çatı aday Köşk turunda

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde 'çatı aday' olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu, siyasi parti ziyaretlerine başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için partileri ziyaret etmeye başladı. İhsanoğlu Köşk turuna  Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) başladı. Genel Başkan Mustafa Destici ile bir araya gelen İhsanoğlu, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İhsanoğlu, “Seçilmesi gereken cumhurbaşkanında bulunması gereken vasıfları anlattım. Kendilerinden anlayış gördüm” diye konuştu. İhsanoğlu, bir gazetecinin "Sizi destekleyecekler mi?" şeklindeki sorusu üzerine “Destek şekilde anlıyorum” diye yanıt verdi.

BBP: İhsanoğlu Köşk'e yakışır

İhsanoğlu'yla birçok konuda mutabık kaldıklarını dile getiren BBP Genel Başkanı Destici ise, “Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır” dedi. Destici Köşk adaylığı için şu ifadeleri kullandı: “Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır mı, yakışır. Ama bizim bazı önceliklerimiz, bazı sorularımız var. Cumhurbaşkanının tarafsız kalması, herkesi kucaklaması ve mevcut anayasa içerisinde kalması lazım. Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümüyle ilgili takibin yapılması gerekiyor. Çözüm süreci paketinin bir siyasi rüşvet olmasından endişeleniyoruz. Türkiye adım adım bölünmeye gidiyor. Üniter yapı, ana dilde eğitim konusunda önceliklerimiz var.

Ekmeleddin İhsanoğlu'yla mutabık olmaktan memnuniyet duyuyorum. Henüz verilmiş bir kararımız yok. Bölücülerin adayıyla bizim işimiz olmaz. Değerlendirdikten sonra kararımızı net biçimde açıklayacağız."

DSP destek verecek

İhsanoğlu BBP'den sonra Demokratik Sol Parti'ye (DSP) geçti. DSP Genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıkladı.


Kılıçdaroğlu: O bilge bir kişi 

Ekmelleddin İhsanoğlu'nun bir sonraki durağı ise CHP Genel Merkezi oldu. İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezin 12. katında bulunan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Salonu’nda basının karşına geçti. Toplantıda, MYK üyeleri de yer aldı.  

Kılıçdaroğlu toplantıda, “Sayın Cumhurbaşkanı adayımızı burada görmekten son derece mutluyuz. O bilge bir kişi. Siyasetle ilgisi yok ama ülkenin, dünyanın sorunlarını yakından izleyen birisi. Toplumun her kesimi kucaklayacak. Onun en büyük özelliği toplumun bütün kesimlerini kucaklaması ve hiçbir kesimle ilgili şu ana kadar ve bundan sonra da negatif bir dil kullanmaması. O nedenle biz O’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyoruz. Tekrar buraya geldiği içinde teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz dedi. 

İhsanoğlu da, Kılıçdaroğlu’na “bu nazik sözleri “ve daha önceki beyanları için teşekkür etti. CHP yönetimi, milletvekilleri ve parti mensuplarına da adaylığı konusundaki destekleri ve büyük uzlaşma için attıkları adımlar nedeniyle de teşekkür eden İhsanoğlu, “Gerçekten CHP ile MHP arasından başlayan bu uzlaşma giderek büyüyor” dedi. 

Bugün yaptığı siyasi parti ziyaretlerinde de, bu uzlaşmanın temelinin ne kadar sağlam olduğunu, atılan adımların bu inisiyatifin ne kadar milli menfaatlere, milli hedeflere uygun olduğunu ve Türkiye’yi büyük bir badireden kurtaracağını gördüğünü ifade eden İhsanoğlu şunları dedi: 

“Türkiye kutuplaşmak istenilen, cepheleştirmek istenilen, toplumun büyük bir kesiminin ötekileştirmek istenilen günler yaşamaması lazım. Türkiye içerde içeride huzur, dışarda itibar, yeniden sağlanması lazım ve bu bence her Türk vatandaşının hedefidir. Çok huzursuzluklar, sıkıntılar var, bunları gidermek siyasette alternatif yaratmakla mümkündür. Siyasette alternatif olmadığı zaman demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. O bakımdan ben bu görevi, bu anlayış içerisinde kabul etmiş bulunuyorum.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir