Çavuşoğlu 5 ülkeden mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nın New York'ta, Yeni Zelanda, Kuveyt, Bulgaristan, Mozambik ve Belaruslu mevkidaşlarıyla görüştüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah Halid el-Hamed es-Sabah, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Mozambik Dışişleri Bakanı Oldemiro Marques Baloi ve Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei ile bir araya geldi.

BM Genel Kurulu 71. Dönem Genel Görüşmeleri'ne katılmak için New York'ta bulunan Çavuşoğlu, ziyaretinin ikinci gününde temaslarına devam etti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yeni Zelandalı mevkidaşı McCully ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah ile darbe girişimi, ikili ilişkiler, ve bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, ikili ilişkileri göç ve enerji konularını görüştüklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Mozambikli mevkidaşı Baloi ile görüşmesinde ise ikili ilişkileri daha da geliştirme imkanlarını ve FETÖ ile mücadele konusunu ele aldıklarını kaydetti.

Belarus Dışişleri Bakanı Makei ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, bölgesel gelişmeler ve darbe girişimini görüştüklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir