Çavuşoğlu: Terörizm suistimal edilmemeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörizm siyasi amaçlar için suistimal edilmemeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "24 Kasım'da Türk hava sahasının ihlali sonucunda meydana gelen olay, ortak düşmanımız IŞİD ve terörizme karşı mücadele ile karıştırılmamalı. Terörizm siyasi amaçlar için suistimal edilmemeli" açıklamadında bulundu

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısında katılımcılara hitap eden Çavuşoğlu, toplantının Avro-Atlantik ve Avrasya bölgesinin önemli bir sınavdan geçtiği bir dönemde yapıldığına dikkat çekti.

Ankara'daki bombalama olayı, Paris'teki çoklu saldırılar, Mısır'da Rusya'nın yolcu uçağının düşürülmesi olaylarının yüzlerce sivilin hayatına mal olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bu saldırılar güvenlik anlayışımızı temelden değiştirdi" diye konuştu.

"Şunu da eklemem gerekir ki, 24 Kasım'da Türk hava sahasının ihlali sonucunda meydana gelen olay, ortak düşmanımız IŞİD ve terörizme karşı mücadele ile karıştırılmamalı. Terörizm siyasi amaçlar için suistimal edilmemeli" diyen Çavuşoğlu, yabancı savaşçılar, şiddet içeren aşırılık ve radikalizmin yanı sıra sığınmacı akınının da ele alınması gerekli konulardan olduğunu kaydetti.