ÇAYKUR, yaş çay kampanyasını başlattı

ÇAYKUR Genel Müdürü Yüce, kurumlarına ait 47 çay fabrikasında 2010 yılı yaş çay kampanyası başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, bölgedeki tüm fabrikaların 1 Mayıs tarihi itibarıyla yaş çay işlenecek pozisyonda olduklarını bildirdi.

Sürmene Çay Fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Yüce, kurumlarına ait 47 çay fabrikasında 2010 yılı yaş çay kampanyası hazırlıklarına aylar öncesinden başladıklarını belirterek, bu kapsamda yenileme, bakım, onarım ve deneme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Sürmene Çay Fabrikası ile bölgedeki tüm fabrikaların 1 Mayıs tarihi itibariyle yaş çay işlenecek pozisyonda olduklarını ifade eden Yüce, kampanyanın hayırlı ve iyi bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Son haftalarda bölgede hava şartlarının hafif yağışlı, nemli ve ılıman geçtiğine dikkati çeken Yüce, "Gübrenin bitkiyle kaynaşması açısından bu yağışlar yararlıdır. Ancak aşırı soğukların oluşması da ürünün olgunlaşmasını yavaşlatmaktadır. Ama artık soğuk hava şartları geride kalmaktadır. Yavaş yavaş yaz havasının kendini göstermesiyle başta sahil kesimlerimiz olmak üzere olgunlaşan ve toplanma kıvamına gelen yaş çayları satın almaya bütün fabrikalarımızda hazırız" dedi.

Yüce, geçmiş yıllara oranla bu yıl çok daha kaliteli yaş çay olacağına inandıklarını ifade ederek. "Çünkü üreticilerimiz gübreleme ve budama konularında artık kariyer sahibi oldular. Ürününü taze taze satıp, alacağını erken elde etmek istemektedir. 1 milyon insanımızın geçimi ve 200 bin müstahsilin kazanç kapısı olan 2010 yılı yaş çay kampanyamızın ülkemize, bölgemize, üreticilerimize, çalışanlarımıza ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir