Çek-senet yerine vadeKart

CardFinans'ın bir yan ürünü olan VadeKart, KOBİ'lere sunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, çek-senet kullanımını ortadan kaldırmak amacıyla KOBİ'lere yönelik hazırladığı VadeKart'ı tanıttı. Çek gibi kullanılacak VadeKart ile işletmeler, kredi kartının geçerli olduğu herhangi bir tedarikçiden yapacakları mal alımlarını üç aya kadar vadelendirebilecek. VadeKart kullanıcıları, tedarikçiden bağımsız olarak sabit vade farkı oranından yararlanabilecek.

Kart sahipleri, VadeKart ile işletmelere taksit imkanı sunmayan veya peşin fiyatı taksitli fiyatına göre daha uygun olan tedarikçilerden yapılan alımları uygun faiz oranlarıyla taksitlendirebilecek. Ayrıca borçlarının bir kısmına veya tamamına yönelik ekstre öteleme ve çalışanlara işlem yetkileri sınırlandırılmış ek kartlar verebilecek.

Ekspres limit özelliği ise kart limitinden bağımsız olarak, firmaların ufak tutarlı, nakit sıkışıklıklarını gidermeye yönelik kredi işlevi görecek.

Kartın tanıtımı sırasında açıklama yapan Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, 2010 yılı için agresif hedefleri bulunduğunu belirterek, "2009'dan 2-3 kat fazla büyüme oranlarına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Şahinbaş, Hüsnü Özyeğin'in yeni bir banka alımı ve yeni bankaya Finansbank'tan transferler olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Hüsnü Bey'in şu anda aldığı banka ve yapmak istediğini tahmin ettiğim bankacılıkla, Finansbank'a rakip olacağını zannetmiyorum. Yurt dışı bankalarının servis ağını tamamlayacak bir merkez olarak kullanılacak diye tahminimiz. Çok büyüyeceğini zannetmiyorum. Ağırlıklı olarak kurumsal, ticari bankacılık ve bireysel bankacılıkta mevduat tarafında olacağını zannediyorum" dedi.

Finansbank üst yöneticilerinin de geçiş döneminde bir centilmenlik anlaşması imzalayıp imzalamadığına ilişkin bir soru üzerine Şahinbaş, satın alma sırasında üst düzey yöneticilerin ayrılmaması için üç yıl süreyle böyle bir anlaşmaları bulunduğunu, anlaşmaların süresinin bittiğini ancak Finansbank'tan Millenium Bank'a geçiş yaşanmayacağına inandığını söyledi.

Şahinbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in, bankaların büyümesinin yüzde 15 civarında olacağı öngörüsünün hatırlatılması üzerine, geçen sene aktiflerde yüzde 13 seviyesinde bir büyüme yaşandığını hatırlatarak, kredilerde bankaların yüzde 20-25 büyüme hedefi açıkladığını, Bilgin'in öngörüsü aktiflere ilişkin ise kendisine katıldığını, kredilerin ise daha fazla büyümesini beklediğini söyledi.

Finansbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu da geçtiğimiz yıl piyasaya sundukları taksitli banka kartı CardFinans Nakit ile banka kartı alışveriş cirolarında yüzde 3,5 olan pazar paylarını yüzde 9,5'a çıkardıklarını söyledi. Halihazırda 2,5 milyon üzerinde banka kartları bulunduğunu belirten Güzeloğlu, ileride banka kartı konusunda Türkiye'de ilk birkaç oyuncudan biri olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir