Çelebi, yoğun bakımdan çıkarıldı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırıda bulunan R.T, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, dün uğradığı silahlı saldırının ardından tedaviye alındığı Florence Nightingale Hastanesi yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak servis katındaki özel odasına yatırıldı.

Alınan bilgiye göre, uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralanan ve geçirdiği ameliyat sonrası geceyi yoğun bakımda geçiren DİSK Genel Başkanı Çelebi'ye bugün genel bir kontrol yapıldı. Çelebi, daha sonra yoğun bakımdan alınarak servis katındaki özel odasına geçirildi.

Süleyman Çelebi ile eşi Melehat, kızları Şule ve Hale Çelebi'nin görüştüğü belirtildi.

Yaklaşık bir hafta daha hastanede kalması beklenen Çelebi'nin bugün ve yarın ziyaretine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bu arada, eski DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan, Çelebi'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Saldırgan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırıda bulunan R.T, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Şişli Adliyesi'ne gönderilen R.T, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan R.T, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Günay'dan geçmiş olsun dileği

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün  silahlı saldırı sonucu yaralanan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi yattığı  Florance Nathingale Hastanesinde ziyaret ederek, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Günay, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların, Çelebi'nin dinlenmek zorunda olduğunu söylediği için kendisiyle görüşemediğini ancak ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Süleyman Çelebi'nin, saygı duyduğu, değer verdiği, hem de hemşehrilik ilişkisi bulunan eski bir bir arkadaşı olduğunu belirten Ertuğrul Günay, saldırıyı "çok kötü bir olay" olarak değerlendirdi. Bir saldırganın İstanbul'un ortasında bir konfederasyonun genel merkezine elini kolunu sallayarak, silahlı bir biçimde yürüyüp girebilmesinin, günlük hayatta ne kadar korumasız ve güvenliksiz yaşanıldığını gösteren çarpıcı bir örnek olduğuna dikkati çekti.

Görgün: Çelebi'nin hiçbir kimseyle ticari ilişkisi yoktur

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Genel Başkan Süleyman Çelebi'ye yapılan silahlı saldırının ardından birçok spekülasyon yapıldığını hatırlatarak, "Ticari mesele gibi birçok spekülasyonlar yapılıyor. Süleyman Çelebi ve hiçbir DİSK yöneticisinin hiçbir kimseyle ticari ilişkisi yoktur" dedi.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika üyesi bir grup işçi, Süleyman Çelebi'yi ziyaret etmek için tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesine geldi.

Çelebi ile görüşemeyen sendika üyesi işçilere ve basın mensuplarına seslenen Görgün, Çelebi ile bugün görüşme izni verilmediğini, ancak ziyaretlerin yarından itibaren kontrollü olarak yapılacağını söyledi.

Saldırının ardından ticari mesele olduğu yönünde birçok spekülasyon yapıldığını kaydeden Görgün, Süleyman Çelebi ve hiçbir DİSK yöneticisinin kimseyle ticari ilişkisi olmadığını ifade etti.