Çelik İhracatçıları Birliği'nden ihracat artışına destek

UR-GE Projesi kapsamında 140 milyon dolar ilave ihracat gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, UR-GE Projesi kapsamında 140 milyon dolar ilave ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Ekinci, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında Türk çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin mevcut ihraç pazarlarına yenilerini ekleyebilmelerini amaçladığını kaydetti.

Ekinci, Türkiye genelinde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli çelik şirketlerinin ihracatlarını arttırmaya, büyük ölçekli şirketlerin de mevcut pazarlarına yenilerini eklemelerine katkı sağlayacak projede, masrafların yüzde 75'inin de Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirtti.

Namık Ekinci, şunları kaydetti:

"Ayrıca, geri kalan masrafların önemli bir kısmını da Birliğimiz üstlenecek. Böylece, katılımcılarımıza mümkün olduğunca az masraf yansıtılmasını hedefliyoruz. Bu hizmetten çelik sektörü şirketlerinin en iyi şekilde faydalanabilmeleri için, Birlik olarak organizasyonlarımızı tamamladık.  

Proje kapsamında yer alan tüm katılımcı firmaların, proje öncesi detaylı ihtiyaç analizleri yapılacak. Ardından da ihtiyaçlarına göre hizmetler belirlenecek. Çelik sektörü mensubu olan firmalarımızın bunu dikkate alarak başvurularını geciktirmeden, Çelik İhracatçıları Birliği'nin web sitesi olan 'www.cib.org.tr' adresine yapmaları büyük önem taşıyor. Daha önceki UR-GE projesi sonucunda yaklaşık 140 milyon dolar ilave ihracat gerçekleştirildi. İlk projede, hedef ülkelere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu ülkelere olan ihracatımızda heyet sonrasında önemli ihracat artışı yakalanmıştır. İhracat artışı yaşanan ülkeler arasında en dikkat çekici ülke ise Kolombiya oldu. Projede yer alan firmalarımızın 2011 yılında Kolombiya'ya olan ihracatı yaklaşık 63,2 milyon dolar seviyesindeyken, UR-GE kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan sonra 2012 yılında bu miktar yaklaşık yüzde 100 artarak 117,3 milyon dolara yükseldi. Aynı başarıyı yeni projemizde de yakalamayı hedefliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir