Central Park'ta 'İstanbulive' konseri

New York'daki Central Park'ta gelenekselleşen ‘İstanbullive’ konserinin bu seneki konuğu Zülfü Livaneli’ydi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - New York'taki ünlü Central Park'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen "İstanbulive" konseri, sağanak yağmura rağmen çok coşkulu geçti.

Central Park'ta son iki yıldır 12 binden fazla seyircinin katılımıyla muhteşem bir müzik şölenine dönüşen ve artık geleneksel hale gelen Istanbulive'da bu yıl 40. sanat yılını kutlayan sanatçı Zülfü Livaneli, Türkiye'yi uluslararası arenada başarı ile temsil eden genç rock grubu "Manga" ve New York'un yetenekli müzisyenleri "New York Gypsy All-Stars" sahne aldı.

Serdar İlhan ve Mehmet Dede'nin yapımcılığında, Kültür ve Turizm Bakanlığının ana sponsorluğunda, bu yıl gündüz yerine ilk kez gece düzenlenen konserde, 65 yaşına giren Zülfü Livaneli'ye sürpriz doğum günü pastası da kesildi. Livaneli, teşekkür edip pastanın mumlarını söndürdükten sonra izleyicilere "Siz benim en güzel doğum günü hediyemsiniz" dedi.

Sahnede hem Türkçe hem İngilizce konuşan Livaneli, "Yiğidim Aslanım", "Leylim Ley", "Güneş Topla Benim İçin", "Özgürlük", "Karlı Kayın Ormanı" gibi çok sevilen parçalarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Livaneli'nin şarkılarını, konseri dinlemeye gelenler hep bir ağızdan söylerken, Livaneli'ye sahnede bir ara ünlü pop şarkıcısı Demet Sağıroğlu da eşlik etti.

Yağmura rağmen konser devam etti

Livaneli'nin "Leylim Ley" parçasını İngilizce seslendiren siyahi şarkıcı Selloane Lekhoaba da izleyicilerden büyük alkış aldı.

Manga grubu da parçalarıyla dinleyenleri coşturdu.

Istanbulive'da, müzisyenler Al Di Meola ve Lina Orfanos da sahne aldı.

Konserin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zülfü Livaneli, New York'ta Central Park'ta konser vermenin çok güzel olduğunu, konseri izlemeye hem Türklerin hem Amerikalılar'ın hem de Yunanların geldiğini belirterek, "Central Park'ta, New York'un göbeğinde bu şarkıları söylemek çok hoş bir duygu. Misafir sanatçılar çok başarılıydı, ben çok hoşnut kaldım. Çok güzel bir doğum günü sürprizi de yaptılar bana sahnede. O da çok hoştu. Yağmur, fırtına, şimşek kimseyi durduramamış. Kalabalık bir konser yaptık, çok mutluyum" dedi.

Geçen yıl Arif Mardin'e adanan ''Istanbulive II''de Kenan Doğulu, Duman, İlhan Erşahin, Şükriye Tutkun ve Ozan Doğulu sahne almış, 2009'da düzenlenen ilk Istanbulive'da ise ''Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Sertab Erener & Demir Demirkan, Hüsnü Şenlendirici, New York Gypsy All-Stars, Emre Yılmaz, Vassilis Saleas, Brooklyn Funk Essentials ve Christiane Karam'' sahneye çıkmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir