Cepte kuruş dönemi başladı

Mobil iletişimde bugünden itibaren kontör uygulamasına son verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mobil iletişimde bugünden itibaren kontör uygulamasına son verildi. İşletmeciler, ses, SMS ve diğer hizmetlerin ücretlendirilmesinde, tarife ve kampanyaların birim ücretinde kontör yerine TL/kuruş kullanacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan açıklamaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun aldığı karar ile mobil işletmecilerden hizmet alan yaklaşık 50 milyon ön ödemeli hat abonesini ilgilendiren kontör uygulamasına, bugünden itibaren son verilecek. İşletmeciler, ses, SMS ve diğer hizmetlerin ücretlendirilmesinde, tarife ve kampanyaların birim ücretinde kontör yerine TL/kuruş kullanacak.

Kontör birimine yönelik ortak ve standart bir tanım ya da bir karşılık bulunmaması ve tüketici algılamasında bir belirsizlik olması nedeniyle yapılan düzenlemeye göre, kullanıcıların hatlarında bulunan kontörler, bugün itibarıyla TL'ye dönüştürülecek ve ön ödemeli hat kullanıcıları, istedikleri yükleme kanallarından (bayi, banka, TL kartı) hatlarına TL yükleyebilecek.

İşletmeciler, ön ödemeli hat abonelerinin aylık kullanım detayı bilgilerini SMS, çağrı merkezi gibi yollarla talep edebilmelerine imkan sağlayacak. Uygulama, TL/kuruş üzerinden yapılacak ücretlendirmelerde bir değişiklik yapılmasına yönelik olmayıp, görüşme bedellerinin ortak ve standart bir tanımı olmayan kontör yerine TL/kuruşa geçilmesine yönelik olacak.

Aboneler 1 Nisandan itibaren ayrıca başvuru veya tarife değişikliği yapmak zorunda kalmadan görüşmelere devam edebilecek.

Kullanıcıların, ellerinde bulunan kontöre dayalı kartları 1 Nisan sonrasında TL kartlarıyla değiştirmeleri gerekiyor. 1 Nisan itibarıyla mevcut kontörlerin TL karşılığı olan tutar hatlara yüklenmiş olacak.

Turkcell, ilk TL kartları satışa sundu

Ayrıca Cep telefonu operatörlerinin "ön ödemeli görüşmelerde kontör yerine para birimi uygulaması" kapsamında Turkcell, ilk TL kartları satışa sundu.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminalindeki Turkcell İletişim Merkezi'ne saat 06.00'da kontör almak için gelen Selçuk Ergülenç'e Turkcell Bireysel Müşterilerden Sorumlu Pazarlama Bölüm Başkanı Burak Sevilengül, 30 TL'lik "Avantaj Kart" hediye etti.

Uygulama hakkında bilgi veren Sevilengül, bugün itibariyle kontörle ödeme sisteminden TL ile ödeme ve konuşma sistemine geçtiklerini hatırlatarak, "Turkcell olarak 26 milyon müşterimiz için bu geçişi en sağlıklı ve doğru şekilde gerçekleştirmek için her türlü hazırlığı yapmıştık. Çok başarılı bir şekilde bu işlemleri gerçekleştirdik" dedi.

Turkcell'den hediye TL

''TL Yükle, TL Kazan'' kampanyasıyla bugünden itibaren 30 TL karşılığında Avantaj Kart yükleyenlerin 30 TL, 50 TL karşılığında Süper Kart yükleyenlerin 50 TL kazanacakları dile getirilen açıklamada, hediye TL'lerin 1 ay boyunca Turkcell'liler ile konuşmalarda kullanılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, 1 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında kayıt yaptırılabilecek kampanyaya katılmak için, ''HEDİYE'' yazıp 7474'e ücretsiz SMS göndermenin yeterli olacağı belirtilerek, kaydın gerçekleştiğine dair bilgilendirme mesajı ulaştıktan sonra, müşterilerin 30 TL'ye Avantaj Kart yükleyip 30 TL ya da 50 TL'ye Süper Kart yükleyip 50 TL kazanacakları kaydedildi.

Hediye TL'lerin hatta yükleneceği ve hemen sonrasında hediyelerle konuşmanın mümkün olacağı dile getirilen açıklamada, tüm tarifelerdeki Hazır Kartlı müşterilerin bu kampanyadan Nisan sonuna kadar 1 kereye mahsus olmak üzere faydalanabilecekleri bildirildi.

Avea: Avantajlı tarifeler devam ediyor

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Avea'nın hayata geçirdiği ürün ve hizmetlerin yanı sıra sektörde müşteri memnuniyeti adına atılan her adımı desteklediklerini ve TL döneminde de abonelerin Avea'nın avantajlı tarifelerinden yararlanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaplan, şunları ifade etti:

''Yeni uygulamaya doğrudan geçişle beraber abonelerimizin hatlarında var olan kontörler, TL karşılığı ile hatlarında kalmaya devam edecek. Müşterilerimiz her zaman olduğu gibi özgürce konuşmaya devam edecek. Bununla birlikte kontörden TL'ye geçiş sayesinde mobil ödeme gibi servisler tüketiciler açısından daha da kullanışlı ve kolay anlaşılır hale gelecek. Avea olarak, abonelerimizin özgürce iletişim imkanlarından bütçelerini zorlamadan faydalanacakları bir iletişim ortamı yaratmak için faaliyetlerimizi sürdürürken, diğer yandan sektörde müşteri memnuniyeti adına atılan her türlü adımı destekliyoruz. Kontörden TL'ye geçiş ile beraber farkımızı, Avealı olmayanlar da net bir şekilde görebilecek.''

Vodafone'dan 'hoş geldin lira' kampanyası

Vodafone Türkiye, kontörden liraya geçişini faturasız hat abonelerine sunduğu kampanyayla tanıtıyor. 1 Nisan itibariyle uygulamaya alınacak olan kontör - TL geçişini takip eden gece başlayacak olan 'Hoş Geldin Lira Kampanyası'ndan Vodafone faturasız hat sahibi aboneleri 30 Nisan 2010 tarihine kadar faydalanabilecek.

Kayıt veya benzeri işlemlerle uğraşmayı gerektirmeyen kampanya dâhilinde tek seferde hatlarına 20 veya üzeri TL yükleme yapan aboneler, yükledikleri miktarın yüzde 50'sini yine TL olarak anında kazanabilecekler. Kazanılan hediye Liralar her yöne aramalar için bir ay süreyle kullanılabilecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir