Çetin Doğan tahliye edildi

Balyoz'da tutuklu olan Doğan ve Alan'ın aralarında bulunduğu 14 kişinin tahliyesine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddiaları soruşturması kapsamında tutuklu olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin tahliyesine karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp, soruşturma kapsamında tutuklananların geçen hafta içinde yaptıkları itirazları değerlendirdi.

Hakim Alp, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen 14 kişi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp'in, yapılan itirazlar üzerine tahliyelerine karar verdiği 14 kişinin isimleri şöyle:

"Tümamiral Ali Semih Çetin, Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneraller İhsan Balabanlı, Bekir Memiş ve Abdullah Dalay, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Yarbay Ali Rıza Sözen, Albaylar Hanifi Yıldırım, Yüksel Gürcan, Mustafa Önsel ve Bülent Tunçay."

Bu arada, Süha Tanyeri ve Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine müvekkillerinin tahliyesi için başvurduklarını söyledi.

Özdemir, müvekkili Tanyeri'yle ilgili tahliye gerekçesi olarak Anayasa'nın 2. ve 10. maddelerini gösterdiklerini belirterek, başvuruda, "Komutanları serbestken müvekkillerinin de tahliye edilmesi gerektiği" yönünde ifadenin yer aldığını kaydetti.

Aynı şekilde müvekkili Doğan için de bu gerekçelerle birlikte sağlık durumunun elverişsizliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Özdemir, savcılık talimatı gereği tebligat çıkarılacağı için tahliye kararı örneğinin kendilerine verilmediğini söyledi.

Öte yandan, tahliye istemiyle mahkemeye yapılan başvuru sayısının 26 olduğu öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir