Çetin Doğan'ın avukatı Ersöz beraat etti

Çetin Doğan'ın avukatı Ersöz "kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan beraat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı davasında, dijital dokümanların eski tarihli olarak üretilebileceğini belirtip hakimlerin kürsüsündeki dosyaların bulunduğu yere CD koyarak mizansen savunma yapan avukat Hüseyin Ersöz'ün "kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan beraatine karar verildi.

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Balyoz Planı davasında aldığı 20 yıl hapis cezası onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı sanık Hüseyin Ersöz katıldı.  

Savcı Öztürk olay gününü anlattı

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı Burhanettin Öztürk, Balyoz Planı davasının 18 Mart 2011 tarihli celsesinin öğleden sonraki oturumunda, Ersöz'ün savunmasını sunduğu sırada talebi üzerine duruşmaya ara verildiğini anlattı. Mahkeme heyetinin duruşma salonundan çıkmasından sonra, hakimlerin görülen davayla ilgili klasörleri ve şahsi bilgisayarları kürsüde olmasına rağmen, Ersöz'ün kürsüdeki telefonun altına gizlice CD yerleştirdiği, duruşmaya yeniden başlanıldığında da savunmasına bir mizansen ile devam edeceğini söylediğini ifade eden Öztürk, sanığın ''Kürsüdeki telefonun altında bir CD var. Bu CD'nin oradan alınıp bilgisayara takılmasını talep ediyorum'' şeklinde beyanda bulunduğunu aktardı.  

Bilgisayara takılan CD içeriğinde sanık müdafinin heyette bulunan hakimlerin isimlerini, iddia makamının soyadını kullanmak suretiyle savunma sınırlarını aşacak şekilde, hakimleri hedef gösterdiği gerekçesiyle Ersöz hakkında dava açıldığını anımsatan Öztürk, Ersöz'ün sözlerinin direkt yargılamayla bir bağlantısının bulunmadığını, mahkeme heyetine karşı onur, şeref ve şahsiyetini rencide edecek nitelikte olmadığını ve suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanığın beraatine karar verilmesini istedi.  

Mahkeme heyeti de sanığın suç kastının bulunmadığını ve yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğine hükmederek, Ersöz hakkında beraat kararı verdi. 

Ersöz'den açıklama 

Ersöz yaptığı açıklamada, Balyoz Planı davasında dijital dokümanların eski tarihli olarak üretilebileceğini ispatlamak amacıyla yaptığı mizansen savunma nedeniyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu üzerine hakkında dava açıldığını anımsatarak, şunları söyledi: 

"Tamamıyla savunma dokunulmazlığının sınırları içinde, müvekkil Çetin Doğan hakkındaki iddialara dayanak dijital dokümanların sahteliğini ortaya koymak ve hakimlerin empati kurmasını sağlamak amacıyla, isimlerine benzer adların kullanılması ile yapılan savunmam nedeniyle hakkımda 7 yıla varan süreyle hapis cezası talep edilmiştir. Silivri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, hakkımda beraat kararı verilmiştir.

Ergenekon ve Balyoz gibi yargılama süreçlerinde özel yetkili mahkemeler tarafından, savunma dokunulmazlığı içinde kalan konularda, avukatları baskı altına almak amacıyla, süreç içinde yüzlerce meslektaşımız hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Silivri yargılamaları olağanüstü ve hukuk tarihimiz açısından karanlık bir dönemi ifade etmektedir. Her ne kadar bu davalar nihayete ermişse de artçıları halen yüzlerce avukatın yargılanması ile devam etmektedir."  

Bu konularda ilginizi çekebilir