Cezaevleri morga dönüşüyor

MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümünü değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Tarhan, cezaevlerinin morga dönüştüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Odatv soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümünü değerlendirirken, "cezaevlerinin yavaş yavaş morga dönüştüğünü" iddia etti.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının yönetimindeki özel yetkili mahkemeler ve infaz evlerinin "adaletin değil; iftira, tuzak ve sahte davaların" merkezi haline geldiğini öne sürdü. "Cezaevlerinin yavaş yavaş morga dönüştüğünü" ileri süren Tarhan, ağır cezaevi koşullarının yeniden sorgulanması gerektiğini belirtti.

Tarhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cezaevindeki hastalara rapor verenleri bile cezaevine atan, hasta odalarında baskın ve aramalar yapan bir zihniyetin, birilerinin kini susuncaya kadar ve intikamı alınmadan muhalifleri salıvermeyeceği ve ağır bedeller ödetmeye yeminli olduğu açıktır.

Daha önce örnekleri görüldüğü üzere, devlete emanet edildiği söylenen bir kişi daha ölüme gitmiş ya da gönderilmiştir. Taammüden ölüme neden olan sahte dava kurgulayıcıları, tutuklayanlar devlet eliyle korumaya alınmış, tazminattan dahi muaf tutulmuşlardır.

Hani hastalar için cezaevinde ambulans helikopter vardı? Hani hiç vakit kaybetmeden hastaneye yetiştirip hayat kurtarıyorlardı? Hani AİHM'e böyle bilgi verilmişti? Sağlıklı kişilerin yaşamını cezaevinde koruyup kollayamayan bir devlet çok hasta olan Mehmet Haberal'ı nasıl koruyacak?

Bu haksız ve hukuksuz tutuklamaların sona ermesi için daha kaç kişinin ölmesi ya da isim isim kimlerin ölmesi bekleniyor? Aydınları, gazetecileri, milletvekillerini, yurtseverleri zindanlarda ölmeye yatıranlar, halkın iradesine ve gücüne, kelepçeler ve süngülerle engel olanlar, bir gün bunun hesabını vereceklerdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir