CHP, 1 Mayıs için Meclis araştırması istedi

CHP, 1 Mayıs'ta yaşanan olayların sorumlularının belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, 1 Mayıs'ta yaşanan olayların sorumlularının belirlenmesi, benzeri olayların bir daha meydana gelmemesi için alınması gereken önlemlerin saptanması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, 1 Mayıs'ta yaşanan olayların masaya yatırılması için komisyon kurulması talep edildi. 

Önergenin gerekçesinde, uluslararası normlar ve Anayasa tarafından güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının 1 Mayıs 2014'te fiili olarak ortadan kaldırıldığı iddia edildi. Gerekçede şu ifadeler yer aldı: 
"İstanbul Valiliği'nin yapmış olduğu açıklamaya göre; İstanbul'da 1 Mayıs eylemleri sonucunda 19'u polis 90 kişi yaralanmış, 142 yurttaşımız da gözaltına alınmıştır. Yine İzmir'de, 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 30 kişinin gözaltına alındığı bildirilmiştir.
 
Taksim'e çıkmak isteyen eylemciler ile polis arasında birçok noktada çatışma çıkmış, polis eylemcilere tazyikli su, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmiştir. 

Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na ilerlemeye çalışan grup ile polis arasında arbede yaşanması sonrası, polisin gruba biber gazı ile müdahalesi sonucu ara sokaktaki evde bulunan bir aile ve 3 çocuk biber gazına maruz kalmıştır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir