CHP, AKP için yeni 'yolsuzluk dosyaları' hazırlıyor

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Tam bir talan düzeni var. Yakında başka dosyalar da açıklayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin inişe geçtiğini ileri sürerek, "AKP de bunun farkında. İndikçe, yolsuzluklar artıyor. Tam bir talan düzeni vardır. Yakında başka dosyalar da açıklayacağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığınca Aktürk Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda "Siyasal Etik ve Dokunulmazlık" konulu bir konferans verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a ilişkin iddialarda da bulunan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri savundu:

"İster Uganda'yı, ister Papua Yeni Gine'yi alın, ister ABD'yi alın. Hangi ülkede, naylon fatura kullanmak ve düzenlemekten dokunulmazlık dosyası olan bir kişi maliye bakanı oluyor? Japonya'da intihar eder, diğer ülkelerde hemen aşağı indirirler. Naylon fatura düzenleyen adam Maliye Bakanı olur mu?

Şimdi bu Maliye Bakanı ne yaptı? İzmir Foça'dan bir arsa aldı 15 milyar 600 milyon liraya. Kendi şirketi satın alıyor. 18 ay geçiyor, bu arsayı özel bir finans kurumuna 1 trilyon 260 milyar liraya satıyor. Şimdi size soru, 18 ayda bu kadar kar eden iş adamı gördünüz mü, duydunuz mu? Olabilir... O zaman bir sorumuz daha var. Sen bunun vergisini ödedin mi? Biz bu soruları soruyoruz. Maliye Bakanı dut yemiş bülbül gibi. Üç maymunları oynuyorlar."

İstanbul'da 'soygun ve yolsuzluk' düzeni

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un "haramiler kenti" haline getirildiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam bir soygun ve yolsuzluk düzeni yaşanıyor. Müslümanlıkta, şatafatın yeri yoktur. Müslümanlar, mütevazi yaşar. Ben bunların Müslümanlığına inanmıyorum. Müslümanlık deyince, siyasi ahlak deyince aklımıza gelen Hazreti Ömer'in adaletidir. Hazreti Ömer kendi işini gördüğü zaman kendi mumunu, devletin işini gördüğü zaman devletin mumunu yakardı. Bunlar kendi işlerini görürlerken de, devletin mumunu yakıyorlar, devletin hazinesini kullanıyorlar"

Kılıçdaroğlu, kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin inişe geçtiğini ileri sürerek, "AKP de bunun farkında. İndikçe, yolsuzluklar artıyor. Tam bir talan düzeni vardır. Yakında başka dosyalar da açıklayacağız" diye konuştu.