CHP: Burada müzakere imkanı kalmadı

HSYK'nın yapısında değişiklik içeren kanun teklifine ilişkin TBMM Adalet Komisyonu'nda devam eden görüşmelerde gergin anlar yaşandı. CHP'liler, "Burada müzakere imkanı kalmamıştır" diyerek toplantının sona ermesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HSYK'nın yapısında ve çalışma usullerine ilişkin esaslarda değişiklik içeren kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'nda bugün devam eden görüşmelere, vekiller arasında yaşanan arbede damga vurdu. AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmanın halen devam ettiği bildirildi.

Toplantının sona ermesini istediler

Teklifin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam ediyor. CHP milletvekilleri toplantının sona erdirilmesini istedi

CHP'li Atıcı, Komisyon Başkanı İyimaya'ya, "Burada cinayet işlenirse sorumlusu siz olacaksınız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, salondaki kameraların çalışmaması nedeniyle kavgaya ilişkin görüntü kayıtlarına ulaşamadıklarını belirterek, "Çalıştırılmaz ise yemin ederim sökeceğim" diye tepki gösterdi. 

Komisyona ara verildi

Komisyonda çıkan kavganın ardından çalışmalara bir süre ara verildi. Aranın ardından Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, milletvekillerine, demokratik bir müzakereye devam etme çağrısında bulundu. 

CHP, Eminağaoğlu'nun dilekçesini sordu

CHP milletvekilleri, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, toplantıda söz almak için daha önce Başkanlık Divanı'na dilekçe sunduğunu, bu dilekçenin akıbetini öğrenmek istediğini, ancak AK Parti'li milletvekillerinin yumruk ve tekmeleriyle salondan atılmak istendiğini savundu.  

AK Parti milletvekilleri ise Eminağaoğlu'nun Komisyon Başkanı'nın üzerine yürüdüğünü ileri sürdü. 

Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, kavga sırasında kafasına isabet eden iPad'i göstererek, bunun kim tarafından fırlatıldığının belirlenmesi için Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını istedi. 

"Gelen misafire tekme atmak demokraside var mıdır?"

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eminağaoğlu'nun komisyona bir konuk olarak geldiğini, ancak kavgada yüzüne tekme isabet ettiğini belirterek, "Gelen misafire tekme atmak demokraside var mıdır?" dedi. 

"Burada müzakere imkanı kalmamıştır"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, komisyonun bu ortamda daha fazla çalışamayacağını savunarak, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya yönelik, "Burada cinayet işlenirse sorumlusu siz olacaksınız. Hekim olarak uyarıyorum. Burada cinayet girişiminde bulunuldu. Kafasına iPad fırlatılan, arada sıkışarak hayati tehlike geçiren insanlar oldu. Burada müzakere imkanı kalmamıştır" diye konuştu. 

İyimaya ise Eminağaoğlu'nun dilekçesi konusunda da toplantının yönetilmesinde de İçtüzüğe uygun davrandığını ifade etti. 

Altay, çalıştırılmaz ise kameralarını sökeceğini söyledi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise komisyonda 6 kamera bulunmasına rağmen görüntü kaydının bulunmadığını söyledi. İyimaya'dan kameraların çalıştırılması için talimat vermesini isteyen Altay, "Çalıştırılmaz ise yemin ederim hepsini sökeceğim" dedi. 

Ahmet İyimaya da "Eğer bu kameralar her zaman muntazaman çalıştırılıyor ise kapatılması yanlıştır" karşılığını verdi. İyimaya, kameraların çalıştırılması için talimat vereceğini söyledi. 

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Eminağaoğlu'nun engellenmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ömer Faruk Bey bir dilekçe verdiğini söylüyor. Fikrini beğenin beğenmeyin. Verilmiş dilekçenin akıbetini öğrenmek istiyor. Bunun fiili davranışla engellenmesi doğru değil" diye konuştu. 

Toplantıda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam etti. 

Bu arada, toplantının başlangıcında çıkan kavga sırasında masalardaki bazı mikrofonlar da zarar gördü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir