CHP, Cemil Çiçek ile görüştü

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten randevu istedi. 13.15'te gerçekleşeceği bildirilen görüşme sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığındaki bir heyet, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığındaki bir heyet, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Altay'ın, Çiçek'e, Adalet Komisyonu'nda HSYK teklifi görüşmeleri sırasında yaşananları anlatmış olması ve Çiçek'ten içtüzük ihlallerine müdahale etmesini istediği bekleniyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Çiçek'le görüşmesi öncesinde Meclis'te, bir grup CHP milletvekilleri ile birlikte, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"Anayasa'ya aykırılık teşkil" ettiğini ileri sürdüğü teklifin görüşmelerine dün TBMM Adalet Komisyonu'nunda başlandığını anımsatan Altay, "komisyonda hukukun ayaklar altına alındığını" iddia etti.

Komisyonda TBMM İçtüzüğü'nün ihlal edildiğini savunan Altay, bu konudaki itirazlarının ardından üzerlerine çok sayıda AK Parti'li milletvekilinin geldiğini, bazı arkadaşlarının darba maruz kaldığını söyledi.

Çiçek'ten müdahale etmesini istedi

Altay, daha vahim bir durum yaşanmaması için dün gece TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i de telefonla aradığını ve müdahale etmesini istediğini belirtti.

Söz konusu kanun teklifi ile kuvvetler ayrılığı ilkesine son verilmek istendiğini öne süren Altay, şöyle devam etti:

"Teklif, bağımsız olması gereken yargıyı yürütme organına bağlamaktadır. Bu, Anayasa'ya aykırıdır. Bizlerin denetim gibi bir görevi var. Bu çerçevede komisyonda Anayasa ve İçtüzüğe bağlı olarak taleplerimiz oldu. Komisyon Başkanı'nın İçtüzüğe uygun hareket etmesini istedik. Komisyon evraklarını inceleme hakkımız var ancak bu evraklar bize 6 saat boyunca gösterilmedi.

HSYK, bu kanun teklifinin direkt muhatabıdır. Onların görüşlerinin dinlenmesi gerekirdi. Bu da bir İçtüzük ihlalidir"

Bu konularda ilginizi çekebilir