CHP, çocuk evlerini Meclis'e taşıdı

CHP'li vekil Dibek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na çocuk evlerine ilişkin soru önergesi sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a çocuk evlerinde bugüne kadar kaç çocuk istismarı ihbarı yapıldığını sordu. 

Dibek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: 

“Yıllar itibari ile kaç çocuk evi açılmıştır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibari ile yurtlarda kalmaya devam eden kaç çocuk vardır? 

Bu açılan çocuk evlerinde çocuklara bakan bakıcılar nasıl seçilmektedir? Açılan evlerde görevli personelin kaçı, hangi okullardan mezundur? 

Çocuk bakımı üzerine hiçbir eğitim almamış taşeron personelin bu evlerde çalıştırıldıkları doğru mudur? 

Çocukların ders çalışmaları için evlerde nasıl bir sistem kurulmuştur? Bu sistemde çocuklara okul dışında hangi eğitimler verilmektedir? Bu eğitimi veren personellerin nitelikleri nelerdir? 

Çocuk evlerinde bugüne kadar kaç çocuk istismarı ihbarı yapılmıştır? Bunlarla ilgili kaç soruşturma açılmıştır? Kaç görevli bu nedenle, hangi cezaları almıştır?”

Bu konularda ilginizi çekebilir