CHP elektrik fiyatlarının neden düşmediğini sordu

CHP Muğla Milletvekili Topuz doğalgaz fiyatı düştüğü halde elektrik fiyatlarının neden düşmediğini sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, "doğalgaz fiyatı düştüğü halde elektrik fiyatlarının neden düşmediğini" sordu.

Topuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, elektrik maliyetlerinde yaşanan azalışın tüketici tarifelerine yansıtılmadığını savundu.

Maliyet Esaslı Fiyatlandırma Mekanizması'na göre, fiyat hesaplanmasının yapılıp yapılmadığını soran Topuz, "Doğalgaz fiyatı düştüğü halde bu maliyet hesaplarına nasıl yansımaktadır? Elektrik fiyatı neden düşmemiştir?" dedi.

Topuz, maliyet düşüşüne karşın, elektrik fiyatının düşmemesini sağlayan ek maliyetin, hangi noktadan geldiğini öğrenmek istedi.

Eğitime ayrılan pay

Topuz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği bir başka soru önergesinde de eğitime ulusal gelirden daha yüksek oranda bir pay ayırmak ve kamusal eğitimi daha nitelikli hale getirmek için ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu.

Okulların iyileştirilmesi ve öğretmenlerin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için maaşlarının artırılmasının planlanıp planlanmadığını öğrenmek isteyen Topuz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"İlköğretim ve ortaöğretimde, devlet ve özel okullarda bir öğretmene kaç öğrenci düşmektedir? Son ÖSS sınavındaki başarısızlığın nedeni nedir? Bu konuda hangi önlemleri almaktasınız? Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının gelecek planlaması nedir?"