CHP genel seçimde ittifak yapmayacak

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, cumhurbaşkanı seçiminde MHP ile yaptıkları işbirliğinin o seçimde kaldığını, genel seçimde herhangi bir ittifaka gitmeyeceklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak, "MHP ile geliştirdiğimiz, ortaya koyduğumuz tutum o seçimde kalmıştır. Genel seçimde CHP herhangi bir ittifak, iş birliği yapmaksızın kendi mücadelesini yürütecektir" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla partisinin Bodrum ilçe örgütünü ziyaret eden Hamzaçebi, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Hamzaçebi, 91 yıllık Cumhuriyet'in 12 yılının AK Partisi hükümetleriyle geçirildiğini hatırlatarak, 12 yıl önceyle kıyaslandığında Türkiye'nin, demokrasi, hak, hukuk, özgürlük yönünden daha iyiye gitmediğini savundu.

12 Eylül döneminin işkencelerinin yerini polis fezlekeleri, savcı iddianamelerinin aldığını iddia eden Hamzaçebi, şöyle konuştu:

"Haksız, hukuksuz yere cezaevinde tutulan o Balyoz Davası olarak isimlendirdiğimiz davanın mensupları, sanıkları 'Bizim hayatımızdan çalınan o 5 yılı kim geri verecek?' diye haykırıyor. 'Bugün özgür olduk, bizim geleceğimiz çalındı, bizim sağlığımız çalındı, bizim hayatımız çalındı' diyorlar. 'Biz iş bulamıyoruz, çalışamıyoruz, özgürüz ama iş bulamıyoruz'... Hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Bu sorumluluğun sahipleri bunun hesabını Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısında bir gün mutlaka verecektir."

PYD Lideri Müslim'in Türkiye'ye gelişi

Hamzaçebi, bir gazetecinin PYD Lideri Salih Müslim'in Türkiye'ye gelişiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"PYD Lideri Salih Müslim'in Türkiye'ye gelişi, hükümet yetkilileriyle teması ona verildiği ifade edilen sözler CHP'nin bilgisi dahilinde değildir. Biz CHP olarak bir başka ülkenin içişlerine karışma anlamında bir politikayı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Hedefe bir ülkenin yönetimini, hükümetini koyup, hükümeti devirmek için o yönetim karşıtı, rejim karşıtı kişilerle gruplarla iş birliğine girmek bizim anlayışımızda yoktur."

Cumhurbaşkanı seçimleri

Hamzaçebi, cumhurbaşkanı seçimlerinde MHP ile kurulan ittifakın milletvekili seçimlerinde de uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu, "MHP ile geliştirdiğimiz, ortaya koyduğumuz tutum o seçimde kalmıştır. Genel seçimde CHP herhangi bir ittifak, iş birliği yapmaksızın kendi mücadelesini yürütecektir. Milletimize güveniyoruz, partimize güveniyoruz, örgütümüze güveniyoruz. Hiçbir ittifaka ihtiyaç duymayacağız" şeklinde yanıtladı.

Hamzaçebi, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili de çocukların okulda sadece eğitimle uğraşmasını istediklerini söyledi. Hamzaçebi, "Siyasetin, kızlarımızın, kadınlarımızın başındaki örtüden elini çekmesini istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir