CHP İzmir il yönetimi istifa etti

İstifa kararlarını faks ile ileteceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Bulgun, "Görüşme diye bir şey yok. Artık il başkanı değilim. Görüşmeyeceğim. Faks ile istifamızı duyuracağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP’de kurultay öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda imza atmayan ve Deniz Baykal’ın yanında yer alan CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve yönetim kurulu da bugün istifa kararı aldı.

CHP’de kurultay sonrası Baykal’ın yanında yer alan il başkanları ve örgütler ya istifa ediyor ya da görevden alınıyor. Kurultay öncesinde Baykal’ın yanında yer alan dört ilden biri olan Samsun yönetimi, “Çalışma ortamımız kalmadı” diyerek ilk istifa eden il oldu. Ardından Ağrı yönetimi görevden alındı. Son istifa ise İzmir’den geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve yönetim kurulu bugün istifa kararı aldı. Kılıçdaroğlu’na kurultay öncesinde adaylık için son anda imza atan Adana ve Hatay İl yönetimleri de geçtiğimiz günlerde görevden alındı.

4 il Kılıçdaroğlu'na imza atmadı

İşte CHP’de, “Baykal” tasfiyesinden adım adım notlar:

Kurultay öncesinde Deniz Baykal’a destek veren Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun İl Başkanları Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için hazırlanan destek bildirisine imza atmamıştı.

İlk istifa Samsun'dan geldi

CHP’de yönetimin değişmesinin ardından ilk çatlak Samsun eski İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu’ndan geldi. İl yönetimi olarak istifa kararı alan Türkoğlu, “Şevkimiz kırıldı, çalışma ortamımız kalmadı” diyerek istifa etti. İstifayla boşalan Samsun İl Başkanlığı’na Hüseyin Değerli atandı.

Ağrı görevden alındı

CHP Ağrı İl Yönetimi de MYK tarafından görevden alındı ve yeni yönetimi oluşturmak üzere avukat Birol Öztürk görevlendirildi. Görevden alınan eski Başkan Bedir Sayan, ANKA’ya, “Bana bir tebliğ gelmedi. Basından öğrendim” diye konuştu.

CHP Adana ve Hatay İl yönetimleri de geçtiğimiz günlerde görevden alındı. Adana ve Hatay, kurultay öncesi son anda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için imza vermişti.

İzmir'de istifa etti

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve yönetim kurulu üyeleri bugün yaptıkları toplantıda istifa etme kararı aldı. ANKA'ya konuşan Bulgun, "Oybirliği ile istifa kararı aldık. Partinin önünü açmak istiyoruz. Bu nedenle istifa ediyoruz" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa kararlarını faks ile ileteceklerini belirten Bulgun, "Görüşme diye bir şey yok. Artık il başkanı değilim. Görüşmeyeceğim. Faks ile istifamızı duyuracağız" diye konuştu.

Antalya'da şimdilik istifa yok

Kurultay öncesinde Baykal’ın yanında yer alan Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Görevimin başındayım. Parti yönetimi ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil” dedi. Ülken, istifa eden il başkanları için ise, “Kendi takdirleri. Parti içi konular” demekle yetindi.

Gençlik kolu değişti

Bir süre önce istifayla boşalan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na, CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç atandı.

İstanbul yönetimi değişti

Gürsel Tekin’in Parti Meclisi’ne girmesinin ardından İstanbul İl Başkanlığı’na Berhan Şimşek atandı. Berhan Şimşek’in başkanlığında il yönetimi yenilendi.

CHP il ve belediye başkanları yarın Ankara'da toplanıyor

Öteyandan CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yarın başlayarak cuma günü sona erecek toplantılarla ilgili olarak il ve belediye başkanlıklarına bir genelge gönderdiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yarın parti genel merkezinde yapılacak toplantıya, il ve belediye başkanları ile il genel meclisi başkan ve grup başkanvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri ve milletvekilleri de katılacak.

CHP Genel Merkezi'nde 9 Temmuz Cuma günü yapılacak il başkanları toplantısına ise MYK üyeleri katılacak.

Toplantılarda yerel yönetimlerin sorunlarının yanı sıra milletvekili seçimlerine yönelik hazırlıkların da ele alınacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir