CHP "fişleme" araştırması istedi

CHP, "fişleme" iddialarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, fişlemelerin, "AK Parti iktidarının muhalefeti sindirme, baskı altına alma, kamu haklarından mahrum bırakma politikalarına kaynaklık ettiği" öne sürüldü. 

Gerekçede, devletin vatandaşlarına karşı fişleme, gizli soy kodu uygulaması gibi tehditkar bir politika yürütmesinin kabul edilemeyeceği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: 

"Hukuk devletinde bir suç işlenmişse bağımsız mahkemelerde yargılanır. Hiç kimse etnik, dinsel, mezhepsel kimliğiyle ilişkilendirilerek suç şüphesiyle tehdit edilemez, baskı altına alınamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında devletin vatandaşlarına karşı mükellefiyetlerini düşündüğümüzde fişleme, gizli soy kodu uygulaması; vatandaşların bir kısmını ikinci sınıf vatandaş olarak ayırmak anlamına gelmektedir.

"Fişleme, gizli soy kodu uygulaması esasında kişinin varoluş kimliği gibi manevi varlık alanına girilmesi, masumiyet karinesinin çiğnenmesi, toplumu bölücü, tahrik edici, kin ve nefrete sürükleyici olma sebebiyle hukuk dışı bir uygulamadır. Bu uygulamaların ne gerekçelerle devam ettiğinin, fişleme yapanlar hakkında adli ve idari soruşturmaların durumu ve vatandaşların farklı etnik, dinsel mezhepsel kimliklere sahip vatandaşların haklarının korunması amacıyla Meclis araştırması açılması elzemdir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir