CHP: Yapılanmayla ilgili radikal tedbirler gelecek

CHP MYK'daki değişiklikle genel sekreterlik görevini üstlenen Tekin, "Önümüzdeki günlerde yeni yapılanmayla ilgili radikal tedbirler gelecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, önümüzdeki günlerde parti örgütlerinin yeniden yapılanmasıyla ilgili radikal tedbirlerin hayata geçeceğini bildirerek, "CHP örgütleri, toplumsal beklentilere cevap verecek örgütler olacak" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün açıklanan yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesinde genel sekreterlik görevini üstlenen Tekin, CHP'de her görevin çok anlamlı ve onurlu olduğunu söyledi. 

"Beklentileri karşılamak için "radikal" tedbirler gelecek"

Parti örgütlenmesi ve yapılanmasıyla ilgili ciddi beklentiler bulunduğuna işaret eden Tekin, bu beklentileri karşılamak adına önümüzdeki günlerde "radikal" tedbirlerin geleceğini bildirdi.  

CHP'e içe dönük mücadeleye ise izin vermeyeceklerini, bundan sonra dışa dönük bir mücadeleyi örgütlere yerleştireceklerini vurgulayan Tekin, "CHP örgütleri toplumsal beklentilere cevap verecek örgütler olacak" değerlendirmesini yaptı.  

"Dışa dönük, halka dönük örgütlenme yapısını hayata geçireceğiz"

İstanbul İl Başkanlığı döneminde de bu yapıyı beminsediğini ve hayata geçirmeye çalıştığını anlatan Tekin, şöyle konuştu: 

"Sivil toplum örgütleri, dernekler, üniversiteler sindirilmiş, konuşmuyor. Bütün bunların görevini CHP yapıyor. Bu nedenle dinamik örgütler göreceksiniz. Yeni CHP o olacak. 'Yeni CHP' kavramını daha önce de il başkanlığı dönemimde de kullanan bir siyasetçiyim. Herkesin, her kesimin CHP'si. Dışa dönük, halka dönük örgütlenme yapısını mutlaka hayata geçireceğiz. Bütün mağduriyetlerin olduğu yerde CHP olacak. Ben parti Genel Sekreteri, olarak nerede mağduriyet, nerede sorun varsa orada bulunacağım. Bu kapsamda yarın ilk işim, İstanbul'da mimar çetesinin mağdur etmek istediği bir aileye destek ziyaretinde bulunacağım."  

"Yeni MYK olumlu tepkiler alıyor" 

Tekin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan yeni MYK'nın başta örgütler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden olumlu tepkiler aldığını söyledi.  

"Güçlü genel sekreterlik" modeline dönüşle ilgili bir soru üzerine Tekin, tüzük değişikliği konusunu bilmediğini dile getirdi. Tekin, yeni bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.  

Tekin, parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Tekin Bingöl'ün ise başarılı bir kişi olduğunu ifade etti. Bingöl'ün partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirten Tekin, "MYK'ya yeni gelen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, görev yapanlara da teşekkür ediyorum" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir