CHP yemeğe neden katılmadığını açıkladı

Okay, TBMM Başkanı Şahin'in verdiği yemeğe partisinin katılmamasıyla ilgili olarak "Saldırıyı yapanların tavırlarını sürdürmeleri nedeniyle katılmadık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, TBMM Başkanvekilleri ve Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerine yönelik davete partisinin katılmamasıyla ilgili, ''Meclis'in kurumsal kimliğine saldırı ortamında dahi bu saldırıyı yapanların tavırlarını ısrarla sürdürmeleri ve savunmaları karşısında davete katılmadık. Bu davetin bir başka nedeni de AKP grubu ile MHP grubu arasındaki kavgaydı. Bu kavganın tarafı değiliz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Okay TBMM Başkanı Şahin'in, TBMM Başkanvekilleri ve Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri onuruna verdiği yemeğe partisinin katılmamasıyla ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı.

''TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun odasına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gitmesiyle ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iktidar partisinin diğer yetkililerinin söylemlerinde bir farklılık olmadığını'' ileri süren Okay, Başbakan Erdoğan'ın bu olayla ilgili, ''Yasamanın yürütmeye baskısı'' ifadesini kullandığını, ''AK Parti Grup Başkanvekillerinin, Arınç'ın haklı olduğunu'' ifade ettiklerini kaydetti.

''Bir anlamda Arınç'ın meşruiyetinin savunulduğunu'' ifade eden Okay, şöyle devam etti:

''Bunlar karşısında, bu aşamada, Meclis'in kurumsal kimliğine saldırı ortamında dahi bu saldırıyı yapanların tavırlarını ısrarla sürdürmeleri ve savunmaları karşısında CHP grubu olarak davete katılmadık. Kaldı ki bu davetin bir başka nedeni de AKP grubu ile MHP grubu arasındaki kavgaydı. Bu kavganın tarafı değiliz. CHP'nin tarafı olmadığı bir kavgada, bunlar arasındaki bir sorunda, taraf gibi yer almamızın şu aşamada bir anlamı yoktu.''

Bu konularda ilginizi çekebilir