CHP'de iki istifa

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, partisinden istifa etti. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise partisinden ayrılarak DSP'ye geçeceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bir belediye başkanı ve bir vekil partisinden istifa etti. Kırklareli’de mevcut belediye başkanının yerine Milletvekili Siyam Kesimoğlu’nun aday gösterilmesine tepki gösteren Milletvekili Turgut Dibek, partisinden istifa etti. Aday gösterilmeyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de partisinden ayrılarak DSP'ye geçeceğini bildirdi.

İstifa dilekeçesini kamuoyuyla paylaşan Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanlığı için partisinin diğer Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine tepki gösterdi. Dibek, mevcut belediye başkanına bölge halkının güveninin tam olmasına rağmen aday gösterilmemesinin büyük tepki çektiğini belirtti. Adaylık için mevcut belediye başkanının seçilmesi gerektiğini söyleyen Dibek, verilen karardan rahatsız olduğunu bildirdi.

Dibek, aday gösterme sürecinde kendi görüşünün hiçbir aşamada alınmamasını da eleştirdi.

Öte yandan Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek DSP’ye geçeceğini açıkladı  Sedefçi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini adaylık süresince kandırdığını öne sürdü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir