CHP'den 'Topbaş'ın, oğluna ayrıcalık yaptığı' iddiası

CHP'li Soysal, Topbaş ve İstanbul Güngören Belediyesi'ne yönelik iddialarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sarıyer'de 45 metrekarelik bir alanın "basit bir onarımla" 150 metrekareye dönüştürülmesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğluna olağanüstü ayrıcalık tanıdığını savunarak, "Topbaş'ın, oğlunun sahibi olduğu Saray Muhallebicilerine sağladığı tek ayrıcalık bu değil. Devasa alışveriş merkezlerinin kaçında Topbaş'ın muhallebi dükkanı ve oğlunun seyyar mısır büfesi var?" diye sordu.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Soysal, Topbaş ve İstanbul Güngören Belediyesi'ne yönelik iddialarda bulundu.

Soysal, Topbaş'ın, oğluna, Sarıyer'de olağanüstü ayrıcalık tanıdığını savunarak, mülkiyeti Topbaş ve ailesinin olan Saray Muhallebicisi ile Sütiş'e ait 45 metrekarelik tek katlı binanın, çay bahçesiyken, "basit onarım" ile bir anda 150 metrekareye dönüştürüldüğünü iddia etti.

 Soysal, bu alanın inşaat faaliyetlerine Haziran 2008'de başlanıldığını ancak ruhsat için 2 ay sonra dilekçe verildiğini söyledi. Bu dilekçe üzerine 90 gün süreyle basit onarım ruhsatı verildiğini, dilekçe üzerine ruhsatın veriliş tarihi yazılmadığı için 90 günlük sürenin ne zaman başladığının belli olmadığını ifade eden Soysal, "Bunun anlamı şu; yeni ilave inşaat yapılması yasak olan parselde, Topbaş'ın oğlu olunca inşaat yapılabiliyor. Sıradan insanlar için basit onarım ruhsatı İmar Kanununa göre sadece boya, badana gibi işler için kullanılabilirken, Topbaş'ın oğlu için yeni inşaat yapımında da basit onarım ruhsatı kullanılabiliyor" dedi.

Soysal, Güngören Belediyesi'nin, Maliye Bakanlığınca "yanlış yaptığı" belirlenen mükelleflerden alışveriş yaparak, açıkça suç işlediğini savundu. Çetin Soysal, belediyenin şirketi olan Alt Yapı İnşaat Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, alım yaptığı firmaların, bu suçu işlediğini ifade etti. Soysal, bu şirketin; bakanlığın alım yapılması suç olarak tespit edilen firmalardan 1 milyon 347 bin 331 TL'lik alım yaptığını ileri sürdü.