CHP'den 1 Mayıs teklifi

CHP'nin 1 Mayıs teklifi 1 Mayıs’ın İşçi ve Emekçi Bayramı günü olarak kutlanmasını ve Taksim Meydanı’nın adının “1 Mayıs Taksim Meydanı” olarak değiştirilmesini kapsıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, 1 Mayıs’ın "1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı" olarak, Taksim Meydanı’nda kutlanması için kanun teklifi verdi. 1 Mayıs’ın İşçi ve Emekçi Bayramı günü olarak kutlanmasını öngören teklif Taksim Meydanı’nın adının “1 Mayıs Taksim Meydanı” olarak değiştirilmesini öngörüyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’da ve 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu. 

Teklifin gerekçesinde, 1 Mayıs’ın bayram olarak kutlanabilmesinin, tarihi anlam ve önemine uygun olarak anma ve kutlamaların yapılabilmesinin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanacak

Teklif, 1 Mayıs gününün Emek ve Dayanışma Günü yerine 1 Mayıs gününün İşçi ve Emekçi Bayramı günü olarak kutlanmasını düzenliyor. 

1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanacak

Teklife göre; 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ülke genelinde İstanbul ilinde ise 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlanacak. Bayram kutlamalarına katılacak kişilerin güvenliğinin sağlanması ile yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması ilgili il valiliği ve kutlama alanının bulunduğu yer kaymakamlıklarınca gerçekleştirilecek. 

Taksim Meydanı'nda adı "1 Mayıs Taksim Meydanı" olarak değiştirilecek

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi sınırları içinde yer alan Taksim Meydanı’nın adının “1 Mayıs Taksim Meydanı” olarak değiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni, bu kanunun yayımı tarihinden itibaren 1 ay içinde gerekli kararı alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir