CHP'den Başbakan'a 'Habur'lu yanıt

CHP Grup Başkanvekili Okay, ''Başbakan, sıradan polemik yapacağına Habur görüntülerinin hesabını vermeli'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''Başbakan, sıradan polemik yapacağına Habur görüntülerinin hesabını vermeli'' dedi.

Okay, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, kendisine cevaben, ''Hukuk yalama olmaz. Siz yasaları yalama ettiniz. Yasalar yalama oldu. Hukuk farklı bir konudur, yasalar farklı bir konudur'' sözlerini değerlendirdi.

CHP'li Okay, Erdoğan'ın, TBMM Genel Kurulunda gensoru görüşmesinde kendisinin yaptığı konuşmadan bir cümle alarak ''polemik'' yaptığını savundu.

Erdoğan'ın, anamuhalefet partisi grup başkanvekiline, ''parlamentoda birisi'' demesinin, ''terbiye anlayışını ve parlamentoya bakışını'' gösterdiğini ileri süren Okay, şöyle devam etti:

''Başbakan diye birisi, yaptığı açıklamada, hakkı, hukuku ve yasayı karıştırıyor. Aslında karıştırmasının temel nedeni de bilgi derinliğinin sığ olmasındandır. Kendisi bilmiyor, akıl verenler de bilmiyorsa, bir şeyleri öğrenmesi adına bu tanımları ifade etme ihtiyacı duyuyorum: Hak kavramının çerçevesi, hukukla çizilir. Hak; hukuk düzeni içinde kişilere tanınmış bir yetkidir. Bazı haklar doğuştan kazanılır. İnsan olmaktan kazanılan haklardan bahsetmek istiyorsa, bunu da ifade edememiştir. Hukuk ise sıradan bir vatandaşın dahil, Türk Dil Kurumu sözlüğünde kolayca bulabileceği şekliyle, toplumu düzenleyen, devletin yaptırım gücünü belirleyen, yasaların bütünü olarak ifade edilmektedir.

Başbakanlık sorumluluğunu üstlenen birisi, sıradan polemik yapacağına, 20 Ekimde grup toplantısında, 'Türkiye'de iyi, güzel şeyler oluyor, umutlanmamak mümkün mü?' diye açıkladığı Habur görüntülerini tasvip eden, terör örgütünün yaptığı gösteriyi öven anlayışının, -sonradan inkar etmeye çalışsa dahil- hesabını vermesi gerekir. Maalesef dedikodu ve polemiklerle gerçeklerin üstü örtülemez. Başbakan'ın yapmak istediği 20 Ekimde grup toplantısında yaptığı gafı gündemden düşürmektir.''

Bu konularda ilginizi çekebilir