CHP'den milletvekili adaylarına kampanya uyarısı

CHP, seçim çalışmaları kapsamında, televizyon programlarına katılacak MYK üyeleri ve milletvekili adaylarına, "Cevaplar, röportajın hedefini ve CHP'nin gündemini yansıtmalı" uyarısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP, seçim çalışmaları kapsamında, televizyon programlarına katılacak MYK üyeleri ve milletvekili adaylarına "medyada uyulması gereken kurallar" ve "kampanyanın anlatması gereken ana mesaj" konusunda not gönderdi.

Notta, CHP adına konuşan insanların, röportajlarında belli odak noktalarının olmadığına dikkat çekilerek, "Bu notu, herkesin mülakatlarında aynı amaç için belirli noktalar üzerinde durması için yazıyoruz" denildi.

Notta, "Herkes röportajında neyi amaçladığını kafasında öncesinde belirlemeli. Röportaj sonrasında çıkabilecek en iyi gazete başlıklarını kafada canlandırarak bu röportajlar verilmeli. Onların ne sorduğunu kontrol edemeyiz ama nasıl cevap vereceğimizi kontrol edebiliriz. Cevaplar, röportajın hedefini ve CHP'nin gündemini yansıtmalı" şeklinde iki öneri sunuldu.

Kampanyanın anlatması gereken ana mesaja işaret edilen notta, CHP'nin karşılaştığı ekonomik sorunları çözmek için seçimi kazanmak istediği; AKP'nin ise kendilerine ve Cumhurbaşkanı'na daha fazla güç vermek için seçimi kazanmak istediği ifade edildi.

Notta, "Sadece politikaları listelemek değil, bu politikaları mesajı destekleyen bir şekilde kullanmak önemli. İnsanlara neden değişimin gerekli olduğunu hatırlatmalıyız" ifadesi yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir