CHP'den ses kayıtlarına dair 3 soru

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç, ses kayıtlarına dair 3 noktanın aydınlatılması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP sözcüsü Haluk Koç, internet üzerinden yayınlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Koç, ses kaydının montaj mı gerçek mi olduğu tartışmalarından önce 3 noktanın aydınlatılmasını istedi. Koç,

- O gün ikili arasında yapılan görüşmeleri TİB açıklasın,  
- Bahsi geçen kişiler mal varlıklarını açıklasın ve son olarak
- Kayıtlardaki para miktarı nedir? sorularına yanıt istedi.

CHP sözcüsü Koç konuşmasının detayları şöyle:

"Başbakan artık şaibelidir"

"Hırsızlıklar yolsuzluklar ortaya çıkınca 'Son sözü millet söyleyecek' cümlesini çok sık duyar olduk. Başbakan artık yaralıdır, şaibelidir. Başbakan'ın kimyası bozulmuş, köyün yalancı çobanına dönmüş vaziyette sağa sola bağırmaktadır.

Buradan bütün milletimiz huzurunda CHP adına çok açık bir çağrıda bulunuyorum. 3 noktayı huzurlarınıza getiriyorum.

17 Aralık ve 18 Aralık günlerinde Başbakan ve oğlunun arasında hangi saatlerde telefon görüşmeleri olmuştur? Bunların TİB tarafından açıklanması gerekiyor. Montaj, yalan iftira... Geç bunları kardeşim. Kayıtlarda var, bir görelim bakalım. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir başbakan hırsızlıkla suçlanmakta, bu çok ağır bir suçlama. Ortada kaçacak bir şey yok. TİB'de her şeyin kaydı var, resmi olarak açıklayacaksınız bunu.

Başbakan 17 Aralık sabah saat 08.02'de bir telaş havası içinde oğlunu aramaktadır ve bir takım isimler, evler söylemektedir. Başbakan oğluna ağabeyini, eniştesini, amcasını ve diğer eniştesini söylüyor. Bu kişiler üzerindeki tüm mal varlıkları kamuoyuna açıklanmalıdır. Zulada bile sıfırlayamadıkları paranın bakiyesiyle 5 milyon dolarlık villa almaya kalkıyorlar.

"Ya inkar edecek ya cezaevine gidecek"

Başbakan inkar ediyor, tabii ki inkar edecek. Ya inkar edecek ya cezaevine gidecek. Başbakan isitfa etmedikçe Türkiye itibarsızlaşıyor.

Üzerlerindeki diğer mal varlıklarının kamuoyu tarafından mutalaka bilinmesi gerekiyor.

Akşam saatlerinde henüz sıfırlayamadıkları para miktarının 30 milyon euro olduğu kayıtlarda var. O telaş içerisinde evden kaçırmaya çalıştığınız toplam para miktarı ne kadardır? Kaynağı nedir? Bu kadar yüksek paranın evde saklanmasının gerekçesi ne olabilir?"

Bu konularda ilginizi çekebilir