CHP'den yeni nüfus cüzdanları için teklif

CHP'nin Meclis'e sunduğu teklife göre, yeni kimlik kartları için 7 TL’den fazla ücret talep edilemeyecek. Bu kart ve üzerindeki yonga vasıtasıyla kişilerin uzaktan izlenmesini ve kişisel verilerinin isteği dışında alınmasını engelleyecek her türlü tedbir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, yeni kimlik kartları için kanun teklifi verdi. Teklife göre yeni kimlik kartları için 7 TL’den fazla ücret talep edilemeyecek. Bu kart ve üzerindeki yonga vasıtasıyla kişilerin uzaktan izlenmesini ve kişisel verilerinin isteği dışında herhangi bir şekilde alınmasını engelleyecek her türlü teknik ve idari tedbir alınacak.

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba,  Sezgin Tanrıkulu,  İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu,  Manisa Milletvekili Özgür Özel imzasıyla Nüfus Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklife göre, bu kart ve üzerindeki yonga vasıtasıyla kişilerin uzaktan izlenmesini ve kişisel verilerinin isteği dışında herhangi bir şekilde alınmasını engelleyecek her türlü teknik ve idari tedbir ilgili Bakanlık tarafından alınacak.

Yeni kimlik kartı alma yükümlülüklerinde kart bedeli olarak 7 TL’den fazla ücret talep edilemeyecek. Diğer durumlarda vatandaş tarafından istenecek yeni kimlik kartları için ise kartın maliyetinin üzerinde bir bedel talep edilemeyecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir