CHP'li 11 ilçe başkanı istifa etti

CHP'li 11 ilçe başkanı, milletvekili aday adaylığı için istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Zeytinburnu, Kağıthane, Kartal ilçe başkanları, milletvekilliği aday adayı olmak için istifa etti. 

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, il başkanlığında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ilçe örgütlenmesini, siyasi örgütlenmenin özü olarak gördüğünü söyledi. 

Bazı ülkelerin yasal düzenlemelerinde siyasi partilerin örgütlenme anlamında serbest bırakıldığını, bazı ülkelerde ise siyasi partiler yasası da bulunmadığını, yasa çıkarma ihtiyacı duymadığını anlatan Karayalçın, Türkiye'de 12 Eylül döneminde, dönemin siyasi tasarımı uyarınca "siyasi partilerin örgütlenmesinin çok sıkı kurallara bağlanması gerektiği" görüşünün egemen olduğunu kaydetti. 

Karayalçın, Türkiye siyaset alanını Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nın tanımladığını belirterek, "12 Eylül tasarımı, bu üçgen içinde siyaset yapanların toplandığı temel örgütler olan siyasi partileri, devlet gibi örgütlemeye zorlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye coğrafyasında nasıl örgütlenmişse, hangi kapsamda örgütlemişse, siyaset üçgeni siyasi partilere de 'Siz de böyle örgütleneceksiniz' talimatını vermiştir" diye konuştu.  

Örgütlenmenin proje, sorun odaklı olması gerektiği görüşünü dile getiren Karayalçın, "Siyasi hareketler, idari sınırlarla sınırlandırılmamalı, idari sınırları aşan projelerle sorunlarla birlikte, idari sınırları aşan, ilçe sınırlarını aşan bir yöneliş içine girebilmeli" dedi. 

"Hepinizin yolu açık olsun"

Murat Karayalçın, siyasetin en yoğun, en sıcak olarak ilçelerde yapıldığını gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi: 

"Siyaset ilçelerde yapılıyor, siyasi ilişkiler ilçelerde yoğunlaşıyor. Hatta siyasi ilişkilerin beşeri, güzel, sıcak yanı ilçelerde ortaya çıkıyor. O nedenle ilçe başkanlarımız, genel başkanımızın en uçtaki temsilcisidir. İlçe başkanlarımızın hangi nedenle ayrılırlarsa ayrılsınlar ayrılmaları benim için hazin. Gerçi arkadaşlarımız milletvekili olmak için, kendi iradeleriyle, istekleriyle ayrılıyorlar. Yönetim kurulumuzdan da ayrılanlar var. Ayrım yapmaksızın hepsine 'Yolunuz açık olsun' diyorum. Hepinizin yolu açık olsun. İnşallah başarılı sonuçlar elde ederler. Başarı sonuç elde edemeyenlere de şimdiden 'Canınızı sıkmayın eğer iyi bir sonuç alamazsanız, gelin birlikte çalışmaya devam ederiz' diyorum."  

Karayalçın'ın konuşmasının ardından CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat, Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney, Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Eyüp İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat, Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi, Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ve Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk kısa konuşma yaparak, milletvekili aday adayı olmak için istifalarını açıkladı.  

Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök'ün de dilekçesini verdiği ancak toplantıya katılamadığı belirtildi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, istifa eden ilçe başkanlarına teşekkür yazısı sundu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir