CHP'li 7 vekil seçim yarışında

Parti Meclisi toplantıları sonrası bin 143 adayını belirleyen CHP'de, belirlenen adayların 7'sini milletvekilleri oluşturuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantıları ile bugüne kadar bin 143 adayını belirleyen CHP'de, bu adaylardan 7'sini ise partinin milletvekilleri oluşturdu. CHP, Trabzon, Kırklareli, Edirne, Bartın ve Manisa'nın yanı sıra Eskişehir'in Odunpazarı ile İstanbul'un Üsküdar ilçelerinde de yine milletvekili adayları ile seçim yarışına girecek. 

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında hafta sonu gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM toplantılarında belirlenen aday sayısı bin 143'e ulaştı.  

Tüm illerde adaylarını belirleyen CHP'nin İstanbul Kadıköy ve Çekmeköy'ün de aralarında bulunduğu 200 seçim bölgesi için adayları belirme yetkisi ise MYK'ya verildi.  

CHP Parti Meclisi, 5 il ve 2 ilçede mevcut milletvekillerinin aday gösterilmesini kararlaştırdı.  

Buna göre partinin Manisa adayı Özgür Özel, Trabzon adayı Volkan Canalioğlu Bartın adayı ise Rıza Yalçınkaya oldu.  

Trakya'da CHP'li belediye başkanlarında değişikliğe giden parti Edirne'de Recep Gürkan'ı, Kırklareli'nde ise Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi.  

Partinin İstanbul Üsküdar adayı emekli müftü İhsan Özkes olurken, CHP Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde de milletvekili Kazım Kurt ile yarışa girme kararı aldı.  

CHP'li kadın aday sayısı 46 

Son yapılan PM ile partinin il ve ilçelerdeki kadın aday sayısının ise 46'ya ulaştığı belirtildi.  

Aydın ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyelerinde kadın adaylarla seçime gidecek olan CHP, ayrıca Sivas, Bolu, Tokat, Karaman ve Rize'de de yine kadın adaylarla belediye başkanlıkları için yarışacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir