CHP'li Genç: Gül ve Erdoğan'ı ezer geçerim

CHP Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçiminde karşısına çıkmaları halinde, "ezip geçeceğini" iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçiminde karşısına çıkmaları halinde, "ezip geçeceğini" iddia ederek, "Halk oylaması yapılsa, kesinlikle onları mağlup edeceğimi bildikleri için seçimleri ertelemeye kalkıyorlar" dedi.
Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanın görev süresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıla indirildiğini anımsatan Genç, şunları söyledi:
"1994'ten beri, Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, ben de adayım dedim. Şimdi Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan benim karşıma çıksa, ezer geçerim. Araştırma yapmışlar zaten, niye erteliyorlar korku içlerine düşmüş. Bir halk oylaması yapılsa, kesinlikle onları mağlup edeceğimi bildikleri için seçimleri ertelemeye kalkıyorlar. Bu usulsüz, anayasa değişikliği yapmaları lazım. Cumhurbaşkanın seçim süresi anayasayla belirlenir. 5 yılı 7 yıla çıkaramazlar. Çıkarmaya kalkarlarsa, bu hukuka karşı isyandır, hukuku tanımamazlıktır."
Bu konularda ilginizi çekebilir