CHP'li heyet Gülen'in kardeşini ziyaret etti

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt ve beraberindekiler, Fethullah Gülen'in 12 Ekim 2012'de vefat eden kardeşi Hasbi Nidai Gülen'in mezarının bulunduğu Erzurum'un Pasinler ilçesindeki köyünü ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve beraberindekiler, Fethullah Gülen'in 12 Ekim 2012'de vefat eden kardeşi Hasbi Nidai Gülen'in Pasinler ilçesindeki köyüne taziye ziyaretinde bulundu.

Öğüt ve CHP Erzurum il yönetimi, Hasbi Nidai Gülen'in mezarının bulunduğu Pasinler ilçesinin Korucuk köyüne gelişlerinde köylüler tarafından karşılandıktan sonra Gülen Araştırma Vakfı Misafirhanesi'ne geçtiler.

Burada bir süre oturan Öğüt ve beraberindekilere, Fethullah Gülen'in amcasının oğlu Necdet Gülen, taziye yerinin köyün girişindeki evlerinde olduğunu ve bu misafirhaneye hiçbir siyasi partiyi almadıklarını söyledi.

Gülen, "Onun için misafir edemeyiz sizi kusura bakmayın. Buyurun evime gelin, başımın, gözümün üstünde yeriniz var. Burayı yanlış anlıyorlar. İşte cemaat falan parti filan partinin tarafındadır diye. Abimiz, başımızdaki kişi partide olsa yine buraya müsaade etmeyiz" dedi.

Bunun üzerine Gülen ile konuşan Öğüt, kendisinin Ardahan Milletvekili ve bölge insanı olduğunu, buraya da taziye amacıyla geldiklerini kaydederek, "Ziyaretimiz sadece taziye amaçlı. Parti ile bir alakası yok bu durumun. Başsağlığı dilemeye geldim size, acınızı paylaşıyorum. Allah rahmet etsin, Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu. 

Misafirhane yetkilileri, yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından CHP'li heyete yemek ve kahve ikramında bulundu.

Öğüt, taziye ziyaretinden ayrılışı sırasında yaptığı açıklamada, bölge milletvekili olarak her ilde bir sorumlulukları bulunduğunu ve her siyasi partinin vefat eden insanlarına herkesin başsağlığı dilediğini ifade ederek, "Kimse bizim bu ziyaretimizi başka bir tarafa çekmesin. Dershaneler var, şu var, bu var deyip başka bir tarafa çekilmesin. Müslüman bir ülkedeyiz. Müslümanlığa inanıyoruz. Dinimizin gereği, ölülerin arkasından gelip bir Fatiha okumak vardır" diye konuştu.

Kendilerine taziye yeri olarak buranın gösterildiğini anlatan Öğüt, "O vatandaşın tepkisi de neden benim evime gelmediniz şeklindeydi" dedi.

Öğüt, Erzurum'a gelmesinin nedeninin yerel yönetimlerde adaylarını tespit etmek için olduğunu anlatarak, "Buraya gelmişken de böyle bir taziye yeri olduğu söylendi ve tabii ki taziyeye gideceğimizi söyledik. Sonuçta bunlar bizim insanlarımız. Ardahan ile Erzurum arasında bir fark yok. Benim komşularım, dostlarım. Ben dost ve komşum olduğu için ziyarete geldim ama sayın genel başkanımızın ABD'ye gidişi ve kahvaltıya katılması, benim  buraya gelmem, tamamen hayatın akışı ile alakalı tesadüfi bir durum. Bu tip olayları siyasete sokmak kadar yanlış bir şey yoktur" şeklinde konuştu.

Öğüt, daha sonra köyden ayrılarak Ardahan'a hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir