CHP'li Keskin: Sanatçılar itibarsızlaştırılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, sanatçılara yönelik uyuşturucu opersyonunu "Temel insan haklarına aykırı bir saldırı ile toplum kesimleri nezdinde gözden düşürülmeye devam ediliyor" diyerek eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Başbakan'ın kendi ifadesiyle Güneydoğu'da trilyonlarca kenevir bitkisinin tarlalarda sürekli imha edildiği ve kişisel sorumlularının açık olarak ortaya çıkarılamadığı günlerin ortasında, sanatçılar temel insan haklarına aykırı bir saldırı ile toplum kesimleri nezdinde gözden düşürülmeye devam ediliyor" dedi. 

Keskin, ünlülere uyuşturucu operasyonuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, söz konusu isimlerin hemen hepsini tüm toplumun tanıdığını belirterek, "Kimilerinin Gezi olaylarında açık tepkilerinin olduğunu ve Başbakan'ın 'Bunların hesabı sorulacak' diye yanıtladığı kişilerden oluşan bir sanatçı topluluğu" ifadelerini kullandı. 

Televizyon kanallarını da ilk ve hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal suçunu işlediğini öne süren Keskin, "Sürekli ve bu sanat emekçilerini, art arda ekranlara getirerek veriyorlar haberleri. Üstelik hiç bir haber tümcesinde ne bir 'iddia', ne de bir 'şüpheli' sözcüğünü kullanmaksızın ve öylesine peşin bir yargı oluşturuyorlar ki hemen programlar başlıyor" dedi. Masumiyet karinesinin de yok sayıldığını ifade ede Keskin, "Savcı ve polis sürecinde daha ifadeler bile alınmamış iken bu evlerimize konut ettiğimiz, kimi zaman onlarla gülüp, eğlendiğimiz duygulandığımız ve zor yetiştirdiğimiz insanlar, TV kanallarının peşin hukuk tanımaz yaklaşımıyla hükümlü sayılıyor ve itibarsızlaştırılıyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

"Yoksa hem gündemi saptırmak, hem de 'Bunların hesabı sorulacak' sözünün planlı tetikçiliği mi yapılıyor" diye soran Keskin şöyle devam etti: 
"Başbakan'ın kendi ifadesiyle Güneydoğu'da trilyonlarca kenevir bitkisinin tarlalarda sürekli imha edildiği ve kişisel sorumlularının açık olarak ortaya çıkarılamadığı günlerin ortasında, sanatçılar, dizi oyuncuları sanki bu sürecin bir zinciri ve parçası ve kesin suçluları gibi gösterilme, sunulma pervasızlığı içinde, temel insan haklarına aykırı bir saldırı ile toplum kesimleri nezdinde gözden düşürülmeye devam ediliyor."