CHP'li Loğoğlu'undan Suriye rejimine uyarı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Suriye rejimini Kusayr kentindeki geride kalan sivil halkın can ve mal güvenliğini teminat altına almaya ve tarafları acil olarak şiddeti tamamen sona erdirecek adımları atmaya çağırıyoruz" dedi. 

Loğoğlu yazılı açıklamasında, Suriye rejimine bağlı güçlerin, muhaliflerle girdikleri çatışmalar sonucunda stratejik Kusayr kentini ele geçirdiklerinin açıklandığını ve bu durumun muhaliflerce de doğrulandığını ifade etti. Loğoğlu, Suriye rejimine uyarıda bulunduğu açıklamasında şunları kaydetti: 
"Suriye rejimini Kusayr kentindeki geride kalan sivil halkın can ve mal güvenliğini teminat altına almaya ve tarafları acil olarak şiddeti tamamen sona erdirecek adımları atmaya çağırıyoruz. Şam yönetimi, kente insani yardım ulaştırılması için gerekli bütün kolaylıkları sağlamalı ve uluslararası yardım kanallarını açık tutmalıdır. 
Öte yandan, rejimle girdikleri çatışma sonucunda bir köye sığındıkları belirtilen muhaliflerin can güvenliğinin sağlanması da Suriye rejiminin sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Şam yönetiminin muhalif unsurlara karşı meşruiyet sınırları içinde ve temel insan haklarına saygılı olarak davranması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, söz konusu kente ilişkin haber kanalları açık tutulmalı ve basının özgürce çalışması sağlanmalıdır. 
Komşu ülke Suriye’deki şiddetin bir an önce sona ermesi için çatışmaların başladığı tarihten bugüne kadar aktif bir şekilde çalışan CHP Suriye’deki olayların takipçisi olmaya ve barış için çaba göstermeye devam edecektir."