CHP'li Tekin: Düzenli vergi ödeyenlere indirim yapılsın

Tekin, vergi affının, vergisini düzenli ödeyenleri mağdur duruma düşürmemesi gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan vergi affının, vergisini düzenli ödeyenleri mağdur duruma düşürmemesi gerektiğini belirterek düzenli vergi ödeyenlere indirim yapılmasını istedi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada yasalara olan saygısı ve sorumlulukları gereği vergisini düzenli ödeyenlerin bu tür uygulamalarla mağdur duruma düşürülmemesi gerektiğini belirterek "Bu nedenle düzenli vergi ödeyenlerin en azından kamunun ve halkın gözünde değerlendirilmesi için ödedikleri vergiden indirim yapılması ve bu yolla düzenli vergi ödeyenlerin hem özendirilmesi hem de ödüllendirilmesi gerekir" dedi.

Hükümetin gündeme getirdiği vergi affı kapsamına naylon faturacıların da dahil edildiğini ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Hükümet hangi naylon faturacıları kurtarma çabası içindedir? Vergi affı kapsamına alınan naylon faturacılar kimlerdir? Kamuoyu çok iyi bilmektedir ki bu düzenleme hem Hükümete yakın birilerini kurtarmak hem de işini düzgün yapan, mali kurallara uyan, sorumluluklarını yerine getirenlere hakarettir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir