CHP'lilerden aday tepkisi

İzmir'in Tobalı ilçesinde CHP'nin mevcut Belediye Balkanı Uygur yerin Öz'ün aday gösterilmesi protestolara neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - CHP Genel Merkezi'nin İzmir'in Torbalı ilçesinde mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur yerine İbrahim Öz'ü aday göstermesi nedeniyle partililerin dün başlayan protestoları, bugün de devam etti.

Sabah saatlerinde CHP Torbalı İlçe Başkanlığı binasına gelen binlerce partili, dünden bu yana topladıkları Uygur'un aday gösterilmesi istemli dilekçeleri, CHP Genel Merkezine faksla göndermeye çalıştı. Partililer, binada kurulan masalarda imza toplamayı sürdürürken, dilekçe sayısının 5 bine ulaştığı öğrenildi.

Bu arada, partililerin genel merkez ve il milletvekillerine telefonla ulaşma çabaları, yığılma nedeniyle hatların kilitlenmesine sebep oldu. Partililer, daha sonra olaysız dağıldı.

Öte yandan, dün yaşanan protestolar nedeniyle gece Ankara'ya giden Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Torbalı İlçe Başkanı Ertan Çelik'in, CHP üst yönetimi ile görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

İlçe Başkanı Çelik, telefonla görüştüğü AA muhabirine, "Parti tabanımızın ve Torbalılıların istediği aday, İsmail Uygur'dur. Parti yöneticileri ile görüşmelerimiz, bir iki gün içinde sonuçlanır. İlçe örgütümüz bizden müjdeli haberi bekliyor. En kısa sürede kendilerine müjdeyi vereceğimizi umuyorum" dedi.