CHP'nin otobüsü çekildi

Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı'nda park halinde bekleyen CHP'ye ait seçim otobüsünü çekici ile alandan kaldırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Polis, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü  Taksim Meydanı'nda kutlamak amacıyla Beşiktaş'ta toplanan grubu, "Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Dağılın" sözleriyle uyardı.

Bazı CHP'liler ile Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan grup, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Güvenlik güçleri, "Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Burası kutlama yapılacak yer değildir. Dağılın" şeklinde anonslar yapıyor.

Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı'nda park halinde bekleyen CHP'ye ait 2 seçim otobüsünün kaldırılmasını istedi.

Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Polis ise dün geceden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek, çekici çağırdı. Çekici, otobüsleri kaldırmak için çalışma başlattı.

Bu sırada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu grup, çekicinin önüne oturarak, otobüsün kaldırılmasına izin vermedi. Uyarıları dikkate almayan grubu, çevik kuvvet ekibi kalkanlarla bölgeden uzaklaştırdı.

Bu olayın ardından otobüs, çekici ile alandan kaldırıldı. Diğer otobüs ise partililer tarafından CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nın önüne park edildi.

Grup, sloganlar atarak bekleyişini sürdürüyor.

Bu arada, Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir