CHP'nin talebi reddedildi

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin yüksek yargıyla ilgili iptal istemini reddetti.Yüksek Mahkeme reddi hakim talebinin de reddine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, CHP'nin yüksek yargının yapısına ilişkin yasanın bazı hükümlerinin iptali istemi ile Başkan Haşim Kılıç'a yönelik reddi hakim talebini reddetti.
Yüksek Mahkeme, CHP'nin 17 Mart 2011 tarihinde Yargıtay ile Danıştay'da daire ve üye sayısını artıran "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun"un bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle yaptığı başvuru ile iptali istenen yasanın tasarı hali aşamasında hükümetten yana görüş beyan ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç hakkındaki reddi hakim talebini esastan görüşerek, karara bağladı.
Kılıç'a yönelik reddi hakim talebini reddeden Yüksek Mahkeme, Yargıtay ve Danıştay'daki üye ve daire sayılarını artıran düzenleme, Yargıtay ve Danıştay'da dairelerin birden fazla heyet halinde çalışması, Yargıtay'da iş bölümüne ilişkin düzenlemelerin de anayasaya aykırı olamadığına karar verdi.
Yüksek Mahkeme ayrıca, hakimlere karşı devlet aleyhine dava açılabileceğine ilişkin maddelerle ilgili ise "ayrı düzenleme yapıldığı, konusu ve uygulama olanağı kalmadığı için karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir