CHP:17 Aralık'tan sonra TİB kayıtları silindi mi?

CHP'li Tanrıkulu, TİB'de bulunan kayıtların 17 Aralık'tan sonra silindiği iddialarının yanıtlanmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a “TİB’de bulunan kayıtlardan 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddiaları doğru mu?” diye sordu. 

Tanrıkulu, Bakan Elvan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, bir gazetede “TİB uzmanı, TİB başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu” başlığıyla yayınlanan haberde Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve Daire Başkanları hakkında bir TİB çalışanının Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu iddiasının yer aldığını hatırlattı. Tanrıkulu, Elvan’a şu soruları yöneltti: 

“-Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve Daire Başkanları hakkında bir TİB çalışanının Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu iddiaları doğru mudur? 
-İddialar doğru ise, TİB çalışanı hangi gerekçe ve konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur? 
-TİB uzmanı tarafından TIB Başkanı hakkındaki iddialar ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? 
-TİB Bilgi Sistemleri Dairesinde bulunan koordinatörlüklerde yapılan çalışmalara Başkanlık personeli olmayan kişiler eşlik etmiş midir? 
-TİB’e, personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yaptığı iddiası doğru mudur? 
-İddia doğru ise, personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yapmasına göz yumanlar hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? 
-TİB’deki kozmik bilgilere yetkisiz erişim sağlandığı iddiaları doğru mudur? 
-TİB’de bulunan kayıtlardan 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddiaları doğru mudur? 
-Doğru ise, kayıtları kim ya da kimler hangi gerekçe ile kimin talimatıyla silmiştir? 
-Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?” 

Bu konularda ilginizi çekebilir