CHP'den Bahçeli'ye yanıt

CHP'li Tekin Bingöl, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik yaptığı açıklamaya ilişkin, " Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamayı kimse ciddiye almayacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ankara Güven Park'ta başlatılan  'Adalet Yürüyüşü'nün 1. günü  tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bugün sabah başlattığımız adalet yürüyüşü yaklaşık 434 kilometre sürecek. Planlamamız günlük 17-18 kilometre arasında" diyen Tekin, "Bizim bu yaptığımız etkinlikler Türkiye ile de sınırlı değil, yurt dışı birliklerimizde aynı şekilde başladıkları ülkelerde o ülkenin meydanlarında, parlamento binalarının önlerinde tıpkı Türkiye'de olduğu gibi basın açıklamaları, yürüyüşler, oturma eylemleri yapacaklar. Pankartlı eylemleri Türkçe , Türkçe'nin yanı sıra diğer ülkenin kullandığı dille de Bütün Avrupa'da bu tür etkinlikleri yaygınlaştıracaklar. Uluslararası arenanın çok ciddi bir şekilde dikkatini çekti" ifadelerini kullandı.

"Bahçeli'nin açıklamasını kimse ciddiye almayacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili yaptığı "CHP, adalet diyerek anarşiye göz kırpmakta' yorumunu da değerlendiren Tekin şu sözleri söyledi:

"Son derece talihsiz, çirkin, tahrik edici  bir açıklama burada hiç bir şekilde şiddete meydan vermeden bir demokratik hak kullanılıyor. Demokrasiye tahammülü olmayanlar  işte böyle açıklamalar yaparlar. Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamasını kimse ciddiye almayacaktır. Özellikle yürürken yol boylarında apartmanlarda Bahçeli'nin kullandığı işareti kullanarak yürüyüşe destek veren onlarca, yüzlerce vatandaşımızla karşılaştık. Kışkırtan tahrik içeren açıklmaların hiç bir önemi yoktur. Sayın Bahçeli'nin zihniyetini göstermesi açısından da önemlidir."

Bahçeli'den CHP için sert sözlerBahçeli'den CHP için sert sözler