Christie's, 495 milyon dolar toplam satışla rekor kırdı

Çağdaş sanat eserlerinin satışa çıkarıldığı açık artırma, 16 alanda rekora sahne oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - New York'taki Christie's Müzayede Evi, çağdaş sanat açık artırmasında 495 milyon dolar toplam satış yaparak 16 farklı alanda rekor kırdı.
Jackson Pollock, Roy Lichtenstein ve Jean-Michel Basquiat gibi sanatçıların eserlerinin satışa çıkarıldığı açık artırma, şimdiye kadar en yüksek satış rakamının elde edildiği müzayede oldu.
Christie's Müzayede Evi'nin Çağdaş Sanattan Sorumlu Müdürü Brett Gorvy, 495 milyon doların şimdiye kadar bir açık artırmada elde edilen en yüksek rakam olduğunu vurguladı.
Christie's Müzayede Evi'nin Üst Yöneticisi (CEO) Steven Murphy ise yeni koleksiyoncuların sanat pazarını canlandırdığına söyledi. Murphy, açık artırmada kırılan rekorları "sanat pazarında yepyeni bir devrin başlangıcı" olarak niteledi.
Açık artırmada 9 eser en az 10 milyon dolara, 23 yapıt ise en az 5 milyon dolara alıcı buldu. Açık artırmada en yüksek fiyata satılan eser, 58,4 milyon dolara alıcı bulan Pollock'un "Number 19, 1948" adlı tablosu oldu.
Lichtenstein'ın "Woman with Flowered Hat" adlı eseri 56.1 milyon dolara, Basquiat'ın "Dustheads" tablosu ise 48,8 milyon dolara satıldı. Söz konusu 3 eser, Pollock, Lichtenstein ve Basquiat'ın şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan tabloları oldu.
Açık artırmada satışa çıkarılan 70 eserden sadece 4'ü alıcı bulamadı.