Çiçek açılıma destek istedi

Çiçek, Türkiye'nin üniter devlet yapısını bozacak hiçbir teşebbüsün arkasında olmayacaklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, demokratik açılım konusunda, "mübarek günde şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kim 'ben bu sorunun çözümü için biliyorum katkı vereceğim, ben bu konuda söz söylemek istiyorum diyorsa' vallahi elini de öpmeye hazırım, ayağına da gitmeye hazırım" dedi.

Çiçek, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara Sheraton Otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, bir taraftan terör meselesini çözerken diğer taraftan cumhuriyet ve Osmanlı'nın günümüze aktardığı sorunun çözümüne de demokratik haklar ve özgürlükler çerçevesinde bakıp kardeşliğin geliştirilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, şunları söyledi:

"Dolayısıyla hükümet olarak biz meseleye böyle bakıyoruz. Bu noktada herkesin katkısını bekliyoruz. Demiyoruz ki her işi biz biliyoruz, demiyoruz ki bizim her söylediğimiz doğrudur. Söylediklerimizde yanlış olan, eksik olan olabilir. Onun için herkesin kapısını çalmaya çalışıyoruz. Mübarek günde şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kim 'ben bu sorunu çözümü için biliyorum katkı vereceğim, ben bu konuda söz söylemek istiyorum diyorsa' vallahi elini de öpmeye hazırım, ayağına da gitmeye hazırım. Meseleye böyle bakarsak, bu mesele bugünden itibaren çözüm yoluna girmiştir. Hiç kimsenin de şundan tereddütü olmasın, bulunacak çözüm, Anayasa'nın ilk 3 maddesinde ifade edilen çerçevede, üniter devlet yapısı içinde çözülecektir."

Çiçek, Türkiye'nin üniter devlet yapısını bozacak hiçbir teşebbüsün içinde arkasında olmayacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"O ilk 3 maddedeki değerler hepimizin, bu memlekette 72 milyonun ortak paydasıdır. Bu ortak paydayı koruyarak onu kurumsallaştırarak onu hayata geçirerek bu sorunu çözmeye devam edeceğiz. Bu noktadaki gayretlerimiz devam edecek. Ancak üzücü olayların da olabileceğini biliyoruz çünkü bu işten rahatsız olan ayağına bastığımız, ayaklarına bastığımız iç ve dış çevreler var. Onlar da melanetlerini ortaya koymaya devam edecekler. Allah milletimizin memleketimizin yardımcısı olsun."