Çiftçileri kaçırıp erzak aldırdılar

Osmaniye'de bir grup PKK'lı, durdurduğu iki çiftçiden birini rehin tuttuğu, diğerine 300 dolar vererek yaşam malzemesi aldırdığı ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 Mayıs'ta Zorkun Yaylası'nda bulunan market, kasap ve benzeri yerlerden 300 dolarlık erzak alındığını tespit etti. Bunun üzerine çalışma başlatan, görgü tanıkları ve işyeri sahipleriyle görüşen jandarma, Hatay'ın Erzin İlçesi Başlamış Bölgesi'ne Gaziantep'in İslahiye İlçesi Karagöz Yaylası'nda bulunan tarlalarına gübre atmak üzere traktörleri ile yola çıkan N.Y. ve E.A.'nın önlerinin ellerinde Kalaşnikof bulunan 5 PKK'lı terörist tarafından kesildiğini belirledi.

Jandarma, PKK'lıların N.Y.'yi rehin alığı, E.A.'yı satın alması için erzak listesi ve 300 dolar verilerek gönderildiği, bu çiftçinin traktör ile Zorkun Yaylası bölgesinden örgüt mensuplarının verdiği erzak listesinde yazılı malzemeleri alarak aynı gün saat 15.30 sıralarında durduruldukları bölgeye getirerek teslim ettiği ve rehin alınan N.Y. ile birlikte serbest bırakıldıklarını belirledi. Gözaltına alınan 2 çiftçinin ifadelerini alan jandarma, erzakları alıp ortadan kaybolan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyon başlattı.

Örgüt mensuplarının o listesinde ise şu siparişler vardı: 

'10 kilo patlıcan, 10 kilo domates, 3 kilo çay, 2 kilo patates, 10 kilo kuru soğan, 8 kilo beyaz peynir, 5 kilo zeytin, 5 kilo yeşil biber, 5 litre sıvı yağ, 2 kilo cevizli sucuk, 5 diş fırçası, 3 diş macunu, 1 paket kulak temizleme pamuğu 3 koli yumurta, 5 paket meyve suyu, 1 paket çikolata, 30 adet ekmek, 1 göz damlası, 5 tişört, 5 gömlek ve günlük gazeteler."