Çiftçiye dekar başına 2.5 lira toprak analizi desteği

Mazot ödemeleri dekar başına 2.5 TL ile 6 TL arasında, gübre desteklemeleri dekar başına 3.5 TL ile 6 TL arasında yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mazot, gübre ve toprak analizinin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Ödeme yapılacak çiftçilere toprak analizi desteği dekar başına 2,5 TL yapılacak. Mazot ödemeleri dekar başına 2.5 TL ile 6 TL arasında, gübre desteklemeleri dekar başına 3.5 TL ile 6 TL arasında yapılacak.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı ödeme yapılacak çiftçilerin 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre ve toprak destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuarlarda 2011 yılı içerisinde toprak analizi yaptırılması gerekecek.

Mazot ve gübre destekleme ödemeleri üç ana ürün grubunda alan bazlı olarak şu şekilde ödeme yapılacak:

"-Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarına mazot destekleme tutarı dekar başına 2.5 TL, gübre destekleme tutarı dekar başına 3.5 TL.

-Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler sebze ve meyve alanları mazot destekleme tutarı dekar başına 3.75 TL, gübre destekleme tutarı dekar başına 4.75 TL,

-Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları mazot destekleme tutarı dekar başına 6 TL, gübre destekleme tutarı dekar başına 6 TL."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir