Çiftçiye kredide üst limit 20 milyon TL

Üretici ve yetiştiricilere 2012'de 20 milyon TL'ye kadar tarımsal kredi verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, gerçek ve tüzel üretici ve yetiştiricilere, 2012 yılında konusuna göre 20 milyon TL'ye kadar tarımsal kredi verebilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, birden fazla üretim konusunda kredi talebinde bulunacak üreticilere kullandırılacak toplam kredi üst limiti damızlık süt sığırı yetiştiriciliği için 20 milyon TL diğer konular için 10 milyon TL'yi aşamayacak.

Kredi kararı, damızlık büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kanatlı sektörü, su ürünleri yetiştiriciliği, kontrolü örtüaltı tarımı, sertifikalı fide ve tohum üretimi, iyi tarım, organik tarım, tarımsal mekanizasyon, sulama ve arazi alımı konularını kapsıyor.

Karar kapsamında açılacak kredilerin vadeleri, işletme kredilerinde 18 ayı, yatırım kredilerinde ise 24 ayı geçmemek üzere Ziraat Bankasınca belirlenecek.

Geçmiş kararlar kapsamında kullandırılan kredileri de kapsamak üzere mevcut yatırım kredisine ait ana para tutarının yüzde 30'u ödenmeden aynı üretim konusunda, kapasite artırımı da dahil olmak üzere yeni yatırım kredisi kullandırılmayacak.

(Reuters)

Bu konularda ilginizi çekebilir